Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter försäljningen av Kjartansson – Malmö FF ska ge mer utrymme åt Rosenberg

Foto: TT

Markus Rosenberg har bara gjort fyra mål i årets Allsvenska. Tanken är att försäljningen av Vidar Örn Kjartansson ska ge honom fler möjligheter att avsluta. 
- Han har jobbat hur tufft som helst, då kan man inte göra många mål heller när man ligger på den nivån, säger Allan Kuhn. 

Malmö FF sålde Vidar Örn Kjartansson, 14 Allsvenska mål i år, till Maccabi Tel Aviv den här veckan. Tränaren Allan Kuhn säger till Fotbollskanalen att han nu vill ge Markus Rosenberg en delvis ny roll. Istället för att springa så mycket, så ska han istället placeras oftare till att avsluta.

- Vi ska lyfta upp ”Mackan” (Rosenberg) som målskytt också. Han har gjort ett fantastiskt jobb för oss i matcherna, speciellt de två senaste matcherna. Han har jobbat hur tufft som helst, då kan man inte göra många mål heller när man ligger på den nivån. Plus att Vidar alltid placerade sig rätt i straffområdet, medan ”Mackan” placerade sig i förhållande till det.

- Mackan ska fortfarande göra ett jobb, för jag tycker att när Mackan jobbar så är han bra, men det är klart att han också ska ha lugn och ro. Så att han får lite fler chanser, kommer lite fler gånger in i straffområdet, och att Alexander (Jeremejeff) kan vara med i vårt uppbyggnadsspel på ett annat sätt.

Mot IFK Göteborg nästa match är Magnus Wolff Eikrem avstängd. På en fråga från Sydsvenskan om Jeremejeff därför får starta som anfallare då, istället för Jo Inge Berget, så säger Kuhn att det är ”rimligt”. Han gav också Jeremejeff beröm för dagens träning (”mycket bra”) och för hans sätt att passa in i lagets spelsätt, där Kuhn vill ha mycket press på motståndarna.

- Jag tycker faktiskt han är rätt klok, fotbollsmässigt, intelligensmässigt, men det är klar att det är inte ett jobb man gör på en dag. Nu har vi pratat med honom, han har sett hur vi gör, jag tycker hans inhopp har visat att han vet vad jag vill, att vi vill droppa ner med en forward.

Kuhn var involverad i processen med att sälja Kjartansson, men förstår Malmö FF:s beslut och säger att han tänker ungefär som Daniel Andersson.

- Det är man alltid som tränare, men man säger ju alltid ”Jag vill ha honom kvar”, det är mitt jobb som tränare, men man får respektera klubbens beslut. Det är ett val klubben har tagit, och det får vi acceptera.

Han kan däremot förstå supportrarnas reaktioner på försäljningen av Vidar Örn Kjartansson.

- Vi behöver våra supportrar, de har många känslor. Det kände vi efter Landskronamatchen borta också, när jag gick för att prata med dem. Det betyder otroligt mycket för dem. När man säljer sin skyttekung, då blir supportrarna besvikna, men vi hoppas att vi kan göra dem glada igen.  

Publicerad 2016-09-01 kl 12:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER