Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter fyra år av skador - Larsson startspelare igen: ”Det har tagit mycket stryk”

Foto: TT

33 år och fyra säsonger med skador. Stefan Larsson tog sig tillbaka och är nu återigen en startspelare i Kalmar FF, som idag möter hans före detta förening IF Elfsborg. 

Stefan Larsson startar Allsvenska matcher kontinuerligt igen. Om Kalmar FF:s vänsterback startar mot IF Elfsborg idag är det hans sjätte raka Allsvenska start. Man får gå tillbaka till 2011 för att hitta senaste gången det hände. 

Sedan 2012 har han bara spelat i 43 av 140 Allsvenska matcher, oftast på grund av svåra skador. Han har därmed missat 70 procent av matcherna. 

- Det har varit tufft, framför allt mentalt. Det måste man erkänna att det har tagit mycket stryk. Sedan när man kommer tillräckligt nära så kommer nästa bakslag. Då har man ibland funderat. Det är det man klarar av det på, att man blir så spelsugen när man känner att man närmar sig att komma tillbaka. 

Det är en annan långtidsskadad spelare, Viktor Agardius, som nu har gjort Larsson till en startspelare igen. Dagens motståndare IF Elfsborg är också en förening han har spelat för, under 2012 och 2013, innan han tog sig tillbaka till Kalmar FF som han var i 2007-2011. 

- Tiden i Elfsborg är blandande känslor eftersom jag var så mycket skadad även där. Samtidigt var det jävligt kul, vi tog ju bland annat SM-guld första år.

- Annars har jag ju inte mött dem så mycket sedan jag lämnade. Det är först nu som det har blivit lite sånt. Sedan är det många som har lämnat sedan jag var där, men visst, det kommer vara speciellt. 

Vad säger du om årets Elfsborg?

- Elfsborg har bytt runt lite, de har fått in några spelare i sommar som ser spännande ut. Vi har redan mött dem tre gånger i år, i Allsvenskan, cupen i våras, och en träningsmatch i somras. De har blivit vassare och vassare ju längre året har gått.

Av de tre matcherna i år har Kalmar FF vunnit samtliga tre. 1-0 i cupen, och 3-2 i de två andra matcherna. 

Stefan Larsson själv blir 34 år i januari och har ett kontrakt som går ut efter den här säsongen. Han säger själv att han inte börjat att tänka på nästa år än, utan att det nu handlar om att bara tänka på varje individuell match.  

Publicerad 2016-09-10 kl 07:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER