Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter galna debuten: ”Känns förjävligt bra”

En 0-5-förlust och flera misstag i debuten. Det var då. Nu kan Kristoffer Nordfeldt vara på väg att bli i holländska toppklubben Heerenveen.
– Det har gått förjävligt bra, säger han.

 

Under flera år har Kristoffer Nordfeldt kopplats samman med en flytt utomlands.
I mars blev det äntligen verklighet för Brommapojkarnas förre stjärnmålvakt, som flyttade till Heerenveen.

22-åringen skrev på ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år och trots att det var tänkt att Nordfeldt mest skulle se och lära under vårsäsongen har direkt kastats in i hetluften.

I matchen mot Ajax blev Heerenveens förstemålvakt, Brian Vandenbussche, utvisad redan i den tredje minuten och in kom då svensken. Drabbningen slutade med en mindre katastrof och 0-5 för Nordfeldt, som inte fick någon rolig debut. Men sedan dess har det gått bättre.
I helgen som senast 4-2 borta mot Heracles och Nordfeldt med starka betyg i holländsk press. Med två omgångar kvar av ligan ligger Heerenveen femma i tabellen. Laget har bara tre poäng upp till tvåan Feyenoord och ser alltså ut att sluta på en fin placering.

– Det har gått jävligt bra, förutom i första matchen. Jag var väl inte riktigt i form när jag kom för sju veckor sedan. Men det gick rätt fort att komma in i det, säger Nordfeldt till FotbollDirekt.se.

– I ärlighetens namn så var jag inte riktigt fit för att spela när jag gjorde debut.

Men du är nöjd med de andra tre matcherna du har spelat sedan dess (två vinster och ett kryss)?
– Absolut, och det är kanske speciellt i de två senaste matcherna som det känts jävligt bra.

Nu är Vandenbussche tillbaka från sin avstängning och frågan är om Nordfeldt har lyckats imponera så pass mycket att han kan klara av att hålla i platsen mellan stolparna även framöver. Svensken känner i alla fall ett förtroende från klubbens sida.
– Han var tillgänglig redan till förra matchen, men det är alltid svårt att säga. Jag har ju förtroendet från tränaren så, men å andra sidan så har ju Vandenbussche spelat 30 matcher innan jag skrev på. Men det känns som att om jag fortsätter så här, så spelar jag nog säsongen ut.

– Om man ska vara helt ärlig så var det nog inte meningen att jag skulle spelat någonting i vår. Det handlade mer om att jag skulle acklimatisera mig, lära mig språket och hur det funkar här. Det har gått jävligt fort.

Du trivs i din nya klubb?

– Det känns som att jag har kommit helt rätt. Det är en stad med 30 000 invånare och det är 27 000 på varje hemmamatch, så det andas fotboll här.

Nordfeldt ser alltså positivt på framtiden och tror att han kan komma att utvecklas mycket i Holland. Det finns dock saker som skiljer sig från spelet i Sverige, som han måste lära sig att klara av.

– Försvarsspelet, sett ur målvaktens perspektiv, är natt och dag jämfört med Sverige. Här är det mycket full fart framåt. Man gör hellre sex mål och släpper in fyra, än att man vinner med 1-0.

Det måste vara svårt för dig som målvakt?

– Jag har inte sett en enda match där målvakten haft en lugn match i alla fall, säger 22-åringen.

Hur är nivåskillnaden mellan Sverige och Holland då?

– Jag tror väl att topp 8 här är betydligt bättre än de allsvenska lagen. Men jag har varit här för kort tid för att veta. Det känns i alla fall som ett rejält steg uppåt.

 

 

Publicerad 2012-04-30 kl 13:44
Annons
Annons
Annons