Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter guldet - här är HIF:s drömvärvningar

Guldet bärgat - men Helsingborg blickar framåt. Champions League-kval nästa sommar och laget ska förstärkas. En trio etablerade spelare står högst upp på önskelistan.

Peter Larsson fanns med HIF på guldfesten i går natt.
- Det visar var han vill vara. Det beror på FCK om vi kan få honom nästa säsong, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till Expressen.
FCK-lånet Larsson är en av spelarna som Helsingborg jobbar på att få loss. Mittbacken var formidabel under sin låneperiod med HIF, men klubben lyckades inte köpa loss honom från FC Köpenhamn. Förutom Larsson står två anfallsnamn högt upp på önskelistan. Enligt Expressen är ex-HIF:aren Rade Prica samt Elfsborgs Amadou Jawo aktuella för guldklubben.

Rosenborgs skyttekung Rade Prica har varit på tapeten för en hemkomst länge, men enligt uppgifterna ska nu HIF intensifiera sin jakt på Prica.

Amadou Jawo var nära att värvas redan i sommarfönstret men det frös inne i sista stund. Jawo är fortsatt långt nere i Magnus Haglunds frysbox och den 26-årige anfallaren är själv öppen med att han vill till Helsingborg.
- Stommen i laget har vi redan, men sedan ska vi försöka hitta tillbaka någonstans där vi har en blandning av unga och gamla spelare. Att försöka balansera laget som vi gjort tidigare, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.
- Det finns pengar till att värva och vi får se. Tittar vi på vår slutsats så är alltid laget starkare än en extrem spetsspelare.

Dessutom försöker nu klubben förlänga kontraktet med viktige mittfältaren Ardian Gashi.
- Hans familj bor kvar i Norge och det är ohållbart i längden. Men det kanske blir lättare för dem att flytta hit om han får ett längre kontrakt.
- Det är lite det som är tanken också, säger Jesper Jansson.

Publicerad 2011-09-26 kl 09:28
Annons
Annons
Annons