Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
42v

Efter guldet - nu öppnar MFF-stjärnorna för att förlänga

Foto: Scanpix

Försök igen

FALKENBERG. Elva kontrakt går ut.
Men nu öppnar flera MFF-stjärnor för att förlänga.
- Jag trivs väldigt bra, säger Jo Inge Berget till Fotbollskanalen.

Malmö FF är svenska mästare 2016 och ska försöka kvala in i Champions Leagues gruppspel. Samtidigt har elva av lagets spelare utgående kontrakt – men nu öppnar flera stjärnor för att förlänga och stanna kvar i klubben.

- Det är många kontrakt som går ut efter nästa säsong. Man har ju lite tid, det är ju inte så att vi är färdiga nu. Jag tror att Danne (Daniel Andersson, sportchef) och Malmö kommer att börja snacka med mig och andra spelare nu under semestern, säger Jo Inge Berget till Fotbollskanalen.

Hur ser du på att du bara har ett år kvar – kan du tänka dig att förlänga?
- I fotboll kan saker gå fort. Innan jag kom till Malmö testade jag i Cardiff och Celtic utan att det gick så bra. Så jag har varit ute innan och vet hur det är. Jag har inte bråttom att flytta. Det ska kännas rätt och det ska vara något som är bra för mig. Jag har två år i Malmö som har varit bra med Champions League och SM-guld nu. Så det har varit väldigt bra och jag trivs väldigt bra i staden, med fansen och med spelarna så det är inte så att jag önskar mig bort.

Enligt Markus Rosenberg är Jo Inge Berget den viktigaste spelaren att behålla för Malmö FF. Om Berget håller med om det?

- Det är lite konstigt att säga om sig själv men det är klart att jag tycker att jag har gjort det bra i Malmö och det är det flera som har gjort. Vi har en bra grupp.

Även Magnus Wolff Eikrem öppnar för att stanna kvar i Malmö FF:

- Jag har lust att vara med i Champions League och fortsätta i Malmö FF. Men det är mycket som kan hända så vi får se, säger Eikrem.

- Men som det är nu kommer jag att spela i Malmö nästa år också.

Kan det bli aktuellt att förlänga?
- Det är det alltid men det är det min agent som styr. Jag trivs väldigt bra här. Jag hade chansen att dra i januari men valde att stanna. Då hade jag inte speltid men valde att kämpa och det säger mycket om hur bra jag trivs här.

Se MFF fira guldet efter slutsignalen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-27 kl 09:05
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER