POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter Haksabanovic - nu lämnar även Pekalski HBK

Foto: Bildbyrån.

Sead Haksabanovic har lämnat HBK – och nu gör Ivo Pekalski samma sak.
Mittfältaren har skrivit på för Oxford United i League One.
- Det har gått fort den senaste veckan, säger han i en kommentar till klubbens hemsida.

Den 26-årige mittfältaren Ivo Pekalski återförenas med Pep Clotet Ruiz. Pekalski har skrivit på för Oxford som spelar i den engelska tredjedivisionen, League One. Pekalski hade tidigare Clotet under sin sejour i Malmö FF.

- Han är en stark spelare på mittfältet och han har en väldigt bra taktisk förmåga. Jag har sett hans utveckling och vi värvar en etablerad spelare som har många matcher i högstaligan i Sverige under bältet och han är van vid att vinna troféer. Han hjälper oss att komplettera vårt mittfält och stärka truppen.

Pekalski själv, som förutom MFF och HBK även representerat BK Häcken ser fram emot att åter från jobba tillsammans med sin gamla tränare.

- Det har gått fort den senaste veckan. Det var ”Pep” som visade intresse. Jag hade honom i Malmö och han lärde mig mycket under det året. Han är en grym tränare och jag kan relatera till hans sätt att spela fotboll, säger han i en kommentar på HBK:s hemsida.

Tränaren Igor Krulj:

- Jag känner en stor glädje för Ivos skull och med hans historia så är det en häftig chans som han får. Vi tappar en fantastisk spelare och en fantastisk person, men vi är förberedda och detta kommer inte att förändra vår tro på att klara det allsvenska kontraktet, konstaterar Igor.

Halmstad ligger för närvarande näst sist i allsvenskan och Pekalski har spelat större delen av lagets matcher från start. Halmstad har även sålt sin talangfulle mittfältare Sead Haksabanovic, men att klubben ska använda sina miljoner på kontot var inte särskilt troligt, då Fotbollskanalen tidigare under måndagen pratade med klubbens ordförande Tony Karlsson.

- Vi jobbar långsiktigt, vi jobbar mot 2020. Vi vill inte åka ur allsvenskan men vi är inte beredda på att göra avsteg från det sättet vi bestämt oss att jobba bara för att vi får mer pengar på kontot. Så funkar det inte i vår värld, sa Karlsson då.

Kontraktet med Pekalski är skrivet över två år.

Publicerad 2017-08-08 kl 14:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå