Efter ilskan - Berg tog saken i egna händer: "Kunde vinna med mer"

GÖTEBORG. Efter förlusten mot Kalmar FF var Marcus Berg frustrerad över hans lags oförmåga att göra mål.
Mot Sirius klev 36-åringen själv fram med två.
- 2-0 var väl nästan i underkant, säger Berg till Fotbollskanalen.

Se målen från matchen i TV4 Sportens sändning ovan.

Marcus Berg avslutade den första halvleken mot Sirius genom ett mycket läckert avslut - rakt upp i krysset på halvvolley. I den 55:e minuten rodde Berg själv segern i hamn när han fastställde slutresultatet till 2-0 genom sitt andra mål för aftonen.

Berg summerar en komfortabel seger:

- Stabilt, tycker jag. 2-0 var väl nästan i underkant, jag tycker att vi kan vinna med mer. Men en bra match både offensivt och defensivt, säger anfallaren.

Hur beskriver du målen?
- Jag fick en boll av ”Abbe” (Abundance Salaou). Jag ser att han lägger upp den och jag försöker hitta en position. Får med den bra och får en hyfsad träff.

- Nu har jag inte sett det (andra målet), men det kändes faktiskt som att det var ett väldigt fint anfall. Det var många inblandade. Det var bra tajming att få in 2-0 hyfsat tidigt i den andra halvleken, så det var bra.

För IFK Göteborg, som kom från dubbla 0-1-förluster mot Hammarby och Kalmar FF, var segern välbehövlig. Efter Kalmar-matchen sa en ilsken Marcus Berg att ”det spelar ingen roll hur bra man spelar om man inte gör mål”.

Nöjdare nu, gissar jag?
- Ja, alla matcher är ju olika och så … Men, som jag sa, vi hade fler lägen. Jag också, där den sista passningen inte riktigt kom. Det kändes som att vi kunde utnyttjat deras försvarsspel ännu mer.