POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Efter internmejlet - Johannesson plockas bort från Strömbergsson-utredningen

Foto: Bildbyrån.

Domarchefen Stefan Johannesson uppmanade landets elitdomare att stötta Martin Strömbergsson.
Nu plockas Johannesson bort från SvFF:s utredning.
- Jag kan inte säga något om hur det går i processen kring utredningen för jag är inte längre med i den, säger han till FotbollDirekt.

Förra veckan berättade Östersunds FK:s målvakt Aly Keita att domaren Martin Strömbergsson vid ett tillfälle i fjol sagt följande till honom: "Gå tillbaka till målet så att jag kan kasta bananer på dig".

För Expressen berättade Strömbergsson, som är avstängd till vidare då han utreds av Svenska Fotbollförbundet, att han var väldigt ångerfull och därefter förklarade han händelsen i ett öppet brev som SVT publicerade.

"Det finns inte en enda gen i min kropp som har haft någon elak eller rasistisk baktanke med det jag för ett år sedan uttryckte till Aly Keita. Istället har jag använt ett floskelaktigt uttryck utan tanke på varken hudfärg, bakgrund eller kultur hos aktuell spelare. Jag har direkt under matchen bett om ursäkt, följt upp med ett samtal i domarrummet efter slutsignal, träffat Aly Keita i en match några veckor senare och än en gång följ upp händelsen och bett om ursäkt för mitt korkade och obildade uttryck", skrev Strömbergsson.

Därefter skickade domarchefen Stefan Johanesson ett mejl till samtliga elitdomare i Sverige, där han bad dem stötta Strömbergsson samt att inte prata med media om händelsen, något Expressen var först att rapportera om.

"Ni har säkert läst i tidningar om vad som har hänt. Jag vill bara med detta mail säga att ALLA känner Martin och vet vad han har för värderingar och vilken person han är. Jag backar Martin till hundra procent och förstår att det i detta fallet blev fel utan någon som helst tanke på rasism från Martins sida. Nu är det viktigt att vi ALLA ställer upp och visar support och medmänsklighet", skrev Johannesson.

På Expressens fråga om det är passande att skriva "backar Martin till hundra procent" under pågående internutredning svarade Johannesson då:

- Ja, i att han inte är en rasist. Jag känner Martin och vet vad han står för. Alla vet vad som sagts. Jag backar inte det för fem öre. Det är du som tolkar det i i så fall. Du vet att jag har sagt i er tidning att hans uttalanden är oacceptabla och att det är förkastligt. Jag backar Martin bara som person givetvis.

Nu uppger även FotbollDirekt att Johannesson, som är en del av utredningen kring Strömbergsson, plockas bort från nämnda utredning.

- Jag kan inte säga något om hur det går i processen kring utredningen för jag är inte längre med i den. Du får prata med Andreas Jansson som är kommunikationschef (på SvFF), säger han till sajten.

På frågan om det har någonting med mejlet, som han skickade ut i förra veckan, att göra, svarar Johannesson:

- Jag avböjer att kommentera. Du får ringa Anders.

Enligt Andreas Jansson ska mejlet inte ha varit anledningen till att han nu plockats bort från utredningen.

- Vi utreder den här frågan med en mindre grupp personer som vi bedömer ska vara med i utredningen. Klart att Johannesson är en intressent i frågan som central (domarchef) men han behöver nödvändigtvis inte vara med i gruppen som hanterar frågan vidare, säger Jansson till FotbollDirekt.

Publicerad 2020-06-23 kl 12:39
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto