Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
51v

Efter Kalmar kommuns arenabesked - startar namninsamling

Foto: Bildbyrån

Kalmar kommun vill överta Guldfågeln för att hjälpa KFF. Det ogillas starkt av en del - så pass mycket att en namninsamling har startats.
– Det är viktigt att visa att man tycker att de har gjort fel. Och detta är sättet som vi kan visa vårt missnöje på, säger intiativtagaren Erik Gunnarsson till Barometern.

2011 invigdes Guldfågeln Arena, Kalmar FF:s hemmaborg. Sedan dess har arenan slukat pengar för KFF. Klubben omsätter årligen runt 60 miljoner och arenan kostar 19 miljoner per år, och inom ett par år kan KFF:s egna kapital vara borta.

Men nu går Kalmar kommun in och räddar Kalmar FF, genom att ta över arenan och det fulla ekonomiska ansvaret för den. Närmare besked väntas komma vid en extrainsatt presskonferens klockan 13.30 under torsdagen.

Detta gillas dock inte av alla. Kalmarbon Erik Gunnarsson har till och med startat en namninsamling i ett försök att stoppa planerna som under onsdagskvällen hade runt 70 påskrivningar.

- Jag tycker att det är ett stort fiasko. Det är inte någonting som en kommun ska hålla på med, säger han till Barometern. och fortsätter:

- Jag tycker att de som beslutade om detta borde tänka över om de ska sitta kvar på sina poster och tänka över om de har folks förtroende efter att ha slarvat bort 240 miljoner kronor.

Nyligen gästades Fotbollskanalens podcast Lundh av Kalmars tidigare klubbchef Svante Samuelsson. Han var med när Guldfågeln Arena byggdes och var i podcasten öppen med att den nu tynger klubben rejält. Enligt Samuelsson riskerar KFF att gå i konkurs vid nedflyttning till superettan.

Publicerad 2017-06-01 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER