POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Efter kaoset i KFF-styrelsen - tillfällige ordföranden föreslås få vidare förtroende

Foto: Bildbyrån

Ordföranden och flera andra styrelsemedlemmar hoppade av Kalmar FF:s styrelse efter en kritikstorm i vintras.
Nu föreslår klubbens valberedning att den tillfällige ordföranden Jonas Persson väljs på årsmötet den 13 mars.

I november meddelade Kalmar FF att man valt att inte förlänga Henrik Rydströms avtal som tränare och blåste därmed igång en stor kritikstorm från medlemmar i föreningen. Beslutet föregicks av att den dåvarande ordföranden Johan Assarsson uppgetts ha uttalat sig offentligt om Rydströms framtid och sagt; "vi gör som vi pratade om tidigare, vi tar bort Henke". 

Efter den kritikstorm som följde så lämnade Assarsson sitt uppdrag. Det gjorde även styrelseledmöterna Richard Teern och P-O Persson senare.

Vice ordföranden Jonas Persson fick uppdraget som tillförordnad ordförande fram till Kalmar FF:s årsmöte den 13 mars. Nu föreslår klubbens valeberedning att Persson ska fortsätta på uppdraget, och väljas på ett år.

"Kalmar FF har alltid betytt väldigt mycket för mig och SM-guldet 2008 är ett av de enskilt största ögonblicken för mig någonsin alla kategorier. Jag har jobbat med professionell idrott i hela mitt yrkesverksamma liv och är väl medveten om att det ständigt handlar om att skapa rätt förutsättningar för att kunna nå sina mål. Styrelsen i Kalmar FF och dess dagliga organisation måste ständigt arbeta för att skapa mer resurser till verksamheten. Under 2018 tog föreningen två väldigt viktiga steg för att skapa bättre förutsättningar i och med försäljningen av arenan och att vi lyckades knyta till oss ett mycket erfaret och kompetent tränarpar. Samtidigt är det viktigt att de som är i ledande positioner i föreningen är lyhörda för inställningen från våra viktigaste intressenter, inte minst från vår uppdragsgivare, som är alla medlemmar i Kalmar FF", säger Jonas Persson till klubbens hemsida.

FAKTA

KFF-valberedningens förslag

Nyval av ordförande för ett år
Jonas Persson                                 

Ledamöter med ett år kvar på sin mandatperiod
Karin Ekebjär
Johan Jaensson
Thomas Johansson
Per Stephani

Nyval av ledamöter för en period av två år: 
Martin Bergvall Nilsson
Johan Göransson
Joachim Lantz
Maria Schwarz

Källa: kalmarff.se.

Publicerad 2019-02-25 kl 12:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå