Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter konflikten - AIK bryter med Lagardère: "Skiljs i samförstånd"

Foto: Bildbyrån

AIK och Lagardère har länge haft en konflikt.
Nu avslutar parterna samarbetet gällande de svartgulas kommersiella rättigheter.
- Vi vill betona att vi skiljs i samförstånd, säger AIK:s tf vd Håkan Strandlund i ett pressmeddelande.

Först lämnade de driften av Friends Arena, därefter meddelade Lagardère att man helt lämnar den svenska marknaden. Men avtalet med AIK som gav Lagardère rätten att ansvara för klubbens kommersiella rättigheter har ändå löpt vidare - fram till nu.

Under torsdagen meddelar AIK på sin hemsida att man avslutar sitt samarbete med Lagardère.

- Inom AIK Fotboll ser vi positivt på detta avslut. Vår uppfattning är att förutsättningarna för ett fortsatt samarbete inte längre finns eftersom Lagardère Sports Scandinavia har valt att lämna den svenska fotbollen. Vi vill betona att vi skiljs i samförstånd och att vi under 2017 haft ett väl fungerande samarbete vilket har lett till att AIK Fotboll har goda förutsättningar att öka sina marknadsintäkter och dra nytta av samarbetet under kommande år, säger AIK:s tf vd Håkan Strandlund i ett pressmeddelande.

AIK tar nu över den personal som Lagardère haft placerad på AIK:s kansli.

- Vi har i höstas beslutat att upphöra med vår satsning på klubbverksamhet i Sverige. Sedan dess har vi diskuterat med AIK Fotboll hur vi på bästa sätt kan hitta en gemensam lösning, och har nu kommit fram till att de fortsätter bedriva vårt arbete i egen regi där de också tar över vår personal. Vi känner oss väldigt trygga med att den lösning vi nu hittat för klubben framåt, säger Martin Håkansson, vd Lagardère Sports Scandinavia.

Relationen mellan AIK och Lagardère har varit allt annat än perfekt. När den tidigare vd:n Mikael Ahlerup kom till AIK såg han över klubbens befintliga avtal och tolkade då kontraktet med Lagardère på ett annat sätt än Lagardères representanter. Samarbetsproblem uppstod mellan parterna, varpå AIK:s bolagsstyrelse i april valde att lyfta bort Ahlerup från samtalen med Lagardère. Parterna hamnade i en tvist om pengar. Nu är man alltså överens om att bryta avtalet.

Publicerad 2017-12-28 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons