POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter matchfixningsförsöket inför AIK-Blåvitt - utredningen i slutskedet

Foto: TV4/Bildbyrån.

Två personer misstänks för att ha hotat och försökt muta AIK:s Kenny Stamatopoulos inför en allsvensk match. Nu är utredningen så gott som klar.
- Till i början av oktober får de misstänkta på sig att kommentera utredningen, sedan tar jag ställning om åtal ska väckas eller inte väckas, säger kammaråklagare Johan Lindmark till Fotbollskanalen.

AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos klev fram och berättade om mutförsöket han hade utsatts för inför matchen mellan IFK Göteborg och AIK våren 2017.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen var en av de misstänkta en tidigare AIK-spelare, och i granskningen med Kalla fakta visade också på att samma person var inblandad i Alexander Isaks rekordövergång från AIK till Dortmund.

Nu är utredningen i stort sett färdig.

- Nu går vi in i slutfasen där utredningen ska skickas ut till de misstänkta, sedan får de misstänkta en tid på sig att kommentera utredningen. Sedan är det färdigt, säger kammaråklagare Johan Lindmark vid Riksenheten mot korruption, som tagit över utredningen.

- Jag tror att någon av de misstänkta var bortrest. Till i början av oktober får båda på sig att kommentera. Sedan när det datumet är färdigt tar jag ställning om åtal ska väckas eller inte väckas.

Hur många är misstänkta?
- Det är två personer som är misstänkta. 

Johan Lindmark vill dock inte uttala sig om hur han ser på möjligheterna att väcka åtal, men enligt DN anses bevisläget vara så bra att mycket talar för att fallet kommer att prövas i tingsrätten senare i år.
- Jag kan inte kommentera något mer om själva utredningen, säger Lindmark.

Publicerad 2018-09-04 kl 12:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå