Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: TV4/Bildbyrån.

Efter matchfixningsförsöket inför AIK-Blåvitt - utredningen i slutskedet

Två personer misstänks för att ha hotat och försökt muta AIK:s Kenny Stamatopoulos inför en allsvensk match. Nu är utredningen så gott som klar.
- Till i början av oktober får de misstänkta på sig att kommentera utredningen, sedan tar jag ställning om åtal ska väckas eller inte väckas, säger kammaråklagare Johan Lindmark till Fotbollskanalen.

AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos klev fram och berättade om mutförsöket han hade utsatts för inför matchen mellan IFK Göteborg och AIK våren 2017.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen var en av de misstänkta en tidigare AIK-spelare, och i granskningen med Kalla fakta visade också på att samma person var inblandad i Alexander Isaks rekordövergång från AIK till Dortmund.

Nu är utredningen i stort sett färdig.

- Nu går vi in i slutfasen där utredningen ska skickas ut till de misstänkta, sedan får de misstänkta en tid på sig att kommentera utredningen. Sedan är det färdigt, säger kammaråklagare Johan Lindmark vid Riksenheten mot korruption, som tagit över utredningen.

ANNONS

- Jag tror att någon av de misstänkta var bortrest. Till i början av oktober får båda på sig att kommentera. Sedan när det datumet är färdigt tar jag ställning om åtal ska väckas eller inte väckas.

Hur många är misstänkta?
- Det är två personer som är misstänkta. 

Johan Lindmark vill dock inte uttala sig om hur han ser på möjligheterna att väcka åtal, men enligt DN anses bevisläget vara så bra att mycket talar för att fallet kommer att prövas i tingsrätten senare i år.
- Jag kan inte kommentera något mer om själva utredningen, säger Lindmark.

Publicerad 2018-09-04 kl 12:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto