Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter MFF-Dif-domen: Inte bra för fotbollen

Malmös möte med Dif bröts efter inkastade knallskott.
Nu meddelar disciplinnämmnden att matchen spelas om.
- Inte bra för fotbollen, säger MFF:s Per Nilsson.

Varken Malmö eller Djurgården döms till böter för den avbrutna matchen. Svenska fotbollförbundets matchdelegat hade i samband med matchen riktat en anmälan mot Djurgården för de knallskott som låg till grund för att matchen fick avbrytas.

"Mot bakgrund av den bevisning som föreligger anser disciplinnämnden sammantaget att det finns flera omständigheter som med styrka talar för att knallskotten kommit från Djurgårdssupportrar som befunnit sig på södra läktarens nedre del", skriver disciplinnämnden i sitt beslut, men menar ändå att det vid granskningen inte gått att bevisa.

"Disciplinnämnden konstaterar dock att det vid granskningen av den omfattande bevisning som framlagts inte förekommit något som visar att någon handrörelse eller annat förekommit som innebär att någon inom Djurgårdsområdet kastat eller befattat sig med något knallskott".

Tidigare i år har både Malmö och AIK dömts som förlorare i matcher som fått brytas till följd av knallskott som kastats in på planen.

AIK dömdes efter den avbrutna matchen mot Syrianska i Södertälje den 25 april som förlorare med 0-3, samt fick betala 150 000 kronor i böter, efter att ett knallskott smällt i närheten av assisterande domaren Daniel Wärnmark.

Malmö FF fick samma straff, förlust 0-3 och 150 000 kronor i böter, efter
Skånederbyt mot Helsingborg den 24 maj som bröts efter att HIF-målvakten Pär Hansson först fått ett knallskott kastat mot sig och i sekvensen efteråt attackerats av en 18-årig huligan som tagit sig in på planen.

Malmö FF:s vd var mycket överraskad och besviken över disciplinnämndens beslut.
-Vi är mycket missnöjda med att matchen ska spelas om. Vi yrkar på vinst med 3-0. Det är det enda rimliga resultatet, säger Malmö FF:s vd Per Nilsson.

Per Nilsson säger att det blir fråga om en ren bestraffning av Malmö FF. Klubben ledde matchen med 1-0 när den avbröts i den elfte minuten.

Förbundets disciplinkommitté anser det inte bevisat till fullo att de sex knallskott som avfyrades kom från den läktarsektion där Djurgården hade ansvaret. Därför straffas inte Djurgården på något sätt. Malmö FF däremot anser det klart att knallskott avfyrats från Djurgårdsläktaren.

-Det pågår en förundersökning hos polisen, som vi inte haft tillgång till. Jag tror att det finns bevis för vår sak i den.

Malmö FF överklagar både till Riksidrottsnämnden (Rin) och till Svenska fotbollförbundets besvärsnämnd. Men det finns inga garantier för att polisens förundersökning hinner bli klar.

Per Nilsson säger också att domen kan tolkas så att det är fritt fram för huliganer när det går dåligt för deras lag.

-Det är inte bra för fotbollen. Jag är förvånad över domen.

MFF ser också stora problem med att trycka in matchen i det redan fullspäckade programmet med spel i Europa league.

TT

Publicerad 2011-09-05 kl 17:42
Annons
Annons
Annons