Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter miljonförsäljningarna - Helsingborg sågar Elfsborgs strategi

Helsingborg leder allsvenskan och har mer pengar på banken än efter Champions League 2000. Då passar klubben på att skicka en passning till Elfsborg.
- Elfsborg har gjort ett ganska tufft vågspel de sista åren, klubbdirektör Paul Myllenberg till HD.

Helsingborg har värvat Alvaro Santos, Erlend Hanstveit och Thomas Sörum. Samtidigt har Marcus Nilsson, Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson lämnat klubben.
- Visst har det varit en unik transferperiod, säger sportchefen Jesper Jansson, till Helsingborgs Dagblad, och får medhåll av sin klubbdirektör:

- Vi har blivit idiotförklarade för att vi släppte Henke (Larsson) och Marcus Lantz. Det är inte alltid förnyelse är dåligt. Vi fick in nytt folk i fjol och ett uppsving, säger Paul Myllenberg och drar en parallell med den stora konkurrenten i guldracet.

- Elfsborg har gjort ett ganska tufft vågspel de sista åren. Köpt hem en hel del etablerade spelare och har ett rejält underskott i driften. Samtidigt säger de ”vi är inte här för att tjäna pengar utan för att spela fotboll”.

- Det är därför jag tror att de går så extremt hårt för guldet i år, för att nå Champions league nästa år.

Jesper Jansson:
- Elfsborg går ut och slår på stora trumman att man säljer Emir Bajrami för 40 miljoner. Det är ju totalvärdet om alla bonusar och allt annat slår in. Vi kan gå ut och basunera ut betydligt större summor än det för Gerndt och Joel Ekstrand till exempel. Totalt, om allt slår in.

Publicerad 2011-09-06 kl 09:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons