Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter miljontvisten – Blåvitt överens med Åsebro

Foto: Scanpix

Åsebro planerade att ta IFK Göteborg till SvFF:s skiljenämnd för att lösa den ekonomiska konflikten beträffande Sebastian Erikssons övergång till Cagliari.
Nu meddelar Blåvitt att parterna har nått en överenskommelse.

Fotbollskanalen skrev tidigare under sommaren om turerna kring IFK Göteborg och division 5-klubben Åsebro IF. Det är i TV4-journalisten Olof Lundhs bok "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll" som det avslöjas att klubbarna legat i en tvist om ett belopp på nästan en miljon - 916 000 kronor - beträffande Sebastian Eriksson.

Allt handlar om det kontrakt som IFK skrev med Åsebro när man köpte Eriksson 2005 (som gav Åsebro rätt till tio procent av övergångssumman vid försäljning från Göteborg) och den affär som Blåvitt gjorde när man lånade ut mittfältaren till italienska Cagliari 2011.

Åsebro hade bara fått tio procent av summan som IFK Göteborg fick när Cagliari utnyttjade en option och köpte loss Eriksson sommaren 2012. De tio procent som Åsebro ansåg sig ha rätt till för summan som Blåvitt fick för att låna ut Eriksson hade klubben inte fått. Det rör sig om 916 000 kronor.

Åsebro sa nyligen till Fotbollskanalen att man planerade anmäla Blåvitt till SvFF:s skiljenämnd.  

- Det här är en tvist kring ordet övergång och vad som menas med övergång. Göteborg menar att ordet övergång inte inbegriper om en spelare lånas ut, alltså en temporär övergång. Men ordet övergång kan vara alla typer av övergångar. Det är ett faktum att det mellan Åsebro och Göteborg finns ett avtal som säger att Åsebro ska erhålla tio procent på övergångssummor vid en övergång. Det är ett faktum att Sebastian Eriksson övergått till Cagliari. Det är hans spelarrättigheter, spelarlicensen, som har övergått från det svenska fotbollsförbundet till det italienska fotbollsförbundet och det torde vara ostridigt att den spelarlicensen övergått till Cagliari redan 2011, sa Åsebros advokat Stefan Alvén till Fotbollskanalen då.

IFK Göteborg har alltså hävdat att själva utlåningen inte var en övergång, men nu benämner klubben affären som just bara "Sebastian Erikssons övergång till Cagliari" i det meddelande som man publicerat på sin hemsida.

Blåvitt skriver:

"IFK Göteborg och Åsebro IF har träffat en ekonomisk överenskommelse när det gäller Åsebros rätt till ersättning i samband med Sebastian Erikssons övergång till Cagliari"

Vidare skriver Blåvitt:

"Åsebro är tillfreds med utfallet och givet detta är ärendet avslutat. Även IFK är tillfreds med lösningen. Såväl IFK Göteborg som Åsebro IF är överens om att inte diskutera detaljerna i denna överenskommelse externt och önskar nu fokusera på sina respektive utmaningar på planen."

Publicerad 2016-06-29 kl 14:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons