POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Efter Odilon-försäljningen - pengarna kan läggas på Kjartansson: "Kommer att försöka"

Foto: Bildbyrån.

Kossounou Odilon säljs för en rekordsumma till Club Brügge.
Då kan en del av summan läggas på att behålla Vidar Örn Kjartansson.
- Vi kommer i varje fall försöka, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Inför säsongen värvade Hammarby mittbacken Kossounou Odilon. Klubben hade då haft kontakt med spelaren i flera år, men det var först när han hade fyllt 18 år som han kunde ansluta på grund av bestämmelser från Uefa och Fifa.

Men hans i klubben blev inte särskilt långvarig. Under onsdagen meddelade Bajen att den 18-årige ivorianen säljs till Club Brügge för en rekordsumma. Enligt sajten FotbollSthlm får Hammarby ungefär 40 miljoner svenska kronor. Därtill finns, enligt sajten, ytterligare klausuler som kan innebära att Hammarby får ytterligare 10 miljoner kronor samt en vidareförsäljningsklausul på cirka 10 procent.

- Det är lite dubbla känslor egentligen, det måste jag säga. Det är en fantastisk transfer för Hammarby på lång sikt. Men sedan är det lite vemodigt att vi inte får behålla Odilon i Hammarby och svensk fotboll, säger Hammarbys sportchef.

Jesper Jansson menar att Hammarby var inställt på att Odilon långtifrån skulle stanna i Bajen karriären ut. Men att det bara skulle bli ett par månader hade sportchefen svårt att förutse. Att klubben skulle ha is i magen vid det här fallet och vänta något år med en försäljning gick inte.

- Grejen med den här transfern så är det förhoppningsvis att när vi hamnar i en sådan här situation nästa gång så har vi både muskler och tålamodet att vara kalla och kanske behålla en sådan här talang i kanske ett eller två år till. Men där vi ligger nu ger detta oss möjlighet att ta det klivet som klubb där vi är mer styrande i sådana här situationer i framtiden.

Hur kommer pengarna investeras?
- Det ska investeras långsiktigt och i kompetens. Vi har en väldigt tydligt plan med hur vi ska bygga klubben på sikt. Vi ska hålla fast vid den strategin som vi satte för ett och halvt till två år sedan och följa den. Jag tror faktiskt att vi kan göra den försäljningen för att vi följt den här strategin ganska bra. Det är viktigt att inte sväva i väg.

Samtidigt som klubben sålt talangen har kapital frigjorts. En spelare som presterat bra under inledningen av säsongen är Vidar Örn Kjartansson, som just nu är på lån i klubben fram till sommaren från ryska Rostov. Finns det nu utrymme för klubben att behålla den isländske forwarden längre?

- Vi kommer i varje fall försöka. Vi försöker jobba långsiktigt och vi har nyligen skrivit nya avtal med Simon Sandberg och Jeppe Andersen exempelvis. Det är det jag menar med att hålla fokus och följa strategin. Det ger oss möjlighet att kunna göra sådana typer av lösningar, att man tittar internt först och fåt lite mer kontinuitet i klubben.

Publicerad 2019-05-08 kl 16:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå