POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter polisens varning - Halmstad agerar direkt: "Kommer hålla ett möte"

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanalen avslöjade att polisen varnat Sef-klubbarna för kriminella element.
Halmstads BK agerar omgående.
- Vi kommer att hålla ett möte med spelarna, säger klubbens ordförande Tony Karlsson till SVT.

Det var under gårdagen som Fotbollskanalen kunde berätta att kriminalkommissarien Fredrik Gårdare på fredagens ordförandekonferens för de svenska elitklubbarna varnat för att tungt kriminella personer försöker infiltrera sig inom fotbollen.

Gårdare förklarade då att man tagit del av information från flera håll, och att man ser mycket allvarligt på utvecklingen.

- Vi har fått in från flera källor inom organiserad brottslighet att man helt enkelt börjat titta mot fotbollsbranschen och man pratar om att ”äga fotbollsspelare” och det ska vara spelare på elitnivå men att man också har tankar på att försöka binda upp talanger, förklarade Gårdare.

Efter Gårdares dragning har Halmstads BK nu beslutat sig för att agera omgående.

- Eftersom vi har ett antal talanger som är intressanta ur ett europeiskt perspektiv kommer vi under morgondagen hålla ett möte med spelarna. Jag kommer uppmana dem att komma till oss om det är något som känns märkligt, säger ordföranden Tony Karlsson till SVT.

Karlsson menar att agentmarknaden är en del av problemet. Numera behövs ingen licens för att agera rådgivare till spelare och/eller klubbar.

- Det är en speciell bransch eftersom det inte finns någon auktorisation som det fanns tidigare. Det är en bransch med mycket konstigheter. Även globaliseringen slår ju igenom här. Det ringer folk från många länder och det är svårt att hålla koll på vem alla är och vad de går för, säger han.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-27 kl 20:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå