POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter Ranégie: “Nu måste vi spela 2010-fotboll igen”

Första matchen utan Mathias Ranégie - då kom ett blytungt poängtapp i guldstriden för Malmö. Men Jiloan Hamad tycker att kopplingen är för enkel:
- Det är inte där skon klämmer, säger Hamad.

 

Mathias Ranégie försvann på transferfönstrets sista dag till Udinese och Malmö fick på lördagen direkt ett test på hur det skulle fungera utan den storvuxne anfallaren. Det slutade med 1-1 hemma mot Mjällby och viktiga poäng tappade i guldstriden. Men att göra kopplingen “Ranégie ut – ingen vinst” är att göra det för enkelt för sig, menar Jiloan Hamad.

- Det är inte där skon klämmer. I dag spelar vi bra i första halvlek och skapar chanser men vi sätter dem inte. Vi gör en dålig andra halvlek men som det såg ut i första så skapar vi väldigt mycket. Det kommer att bli bra även utan Mathias, säger Hamad till FotbollDirekt.se.

Men att Ranégies sorti påverkar Malmö går inte att komma i från, inte minst i spelsättet. Jiloan Hamad känner dock att spelet snart kommer att sätta sig även utan skyttekungen – det är inget nytt som måste till, utan snarare något som funnits där tidigare som ska tillbaka.

- Vi har ju byggt vårt spel tidigare på mycket kortpassningar och att hitta fram med bollar på djupledslöpande forwards. Så var det ju hela guldåret 2010 till exempel. Sedan efter att Ranégie kom och med de egenskaper han har, så blev det ju ett alternativ för att avlasta att slå den längre bollen på honom.

- Nu är han inte kvar och vi måste hitta tillbaka till det gamla spelet igen. Vi har det ju i oss sedan tidigare, så jag är inte orolig. Det handlar för oss om att hitta dit bara. Nu har vi två snabba, djupledslöpande anfallare i dag och det gäller att få fram bollar till dem.

Ja, Tokelo Rantie startar i dag och gör mål – hur ser du på honom, han ses ju som Ranégies ersättare?

- Nej men han är bra, jäkligt snabb och löper hela tiden i djupet, han och Daniel (Larsson) hittar varandra bra. Så det kan bli riktigt bra på sikt. Det handlar väl fortfarande om att han ska komma in i vårt spel, han är ju ganska ny. Men han har gjort det riktigt bra hittills.

En poäng mot Mjällby känns som en förlust i guldstriden, medger Hamad.

- Guldåret 2010, då fanns det inga tvivel alls, det kändes som att inget lag kunde stoppa oss. Jag har inte riktigt den känslan längre, vi måste hitta tillbaka till den igen. Men det lever ju fortfarande, poängtapp för Elfsborg i morgon och det är oförändrat. Och skulle de vinna så är det fortfarande bara fem poäng och nio matcher kvar. Det är upp till oss om vi ska klara det.

 

Publicerad 2012-09-01 kl 19:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå