POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Efter Sandbergs skada - Bajen jagar inte ny back: "Har fler spelare där"

Foto: Bildbyrån.

VALE DO LOBO. Simon Sandberg skadade sig mot Slavia Prag och prognosen är oklar. 
Men Jesper Jansson jagar just nu inte en ny högerback. 
- Vi har säkert fler spelare som kan spela där, säger han. 

Hammarbys högerback Simon Sandberg skadade sig i lördagens träningsmöte med Slavia Prag. Han lämnade arenan på kryckor och i måndags gav Bajen ett "försiktigt positivt" besked om skadan, men utan en prognos för hur länge backen beräknas bli borta från spel.

- Vi har fått svaret på Simons MR-undersökning, och jag ser det som försiktigt positivt. Den visade inte på någon muskelskada, utan en blödning i höftleden. Simon kommer nu att påbörja sin rehab, och hur lång tid han behöver för att komma tillbaka efter skadan är nuläget innan svullnaden lagt sig svårt att säga. Vi kommer att i vanlig ordning ta det dag för dag, sa Mikael Klots Rubin, Hammarbys medicinskt ansvarige, i en kommentar på föreningens hemsida.

Sandberg är i Bajens A-trupp ensam om att ha högerbacksplatsen som favoritposition, men under senaste tiden har även en annan högerback tränat med laget - Jonathan Tamimi. Den tidigare Sundsvall-backen fick dock inte följa med till Bajens läger i Portugal och enligt Bajen-sportchefen Jesper Jansson är det även osannolikt att han ansluter till lagets träningsläger nu efter Sandbergs skada.

- Det tror jag inte. Inte nu, säger sportchefen.

Jansson vill inte gå in på hur kontakten ser ut mellan Bajen och backen.

- Allting hänger ihop på något sätt liksom. Vi har en massa spelare och en budget att förhålla oss till.

Skulle det var aktuellt att plocka in Tamimi?
- Förutsättningarna ändras hela tiden. Vi får ta det i rätt turordning. Vi får se. Den här branschen ändrar ju sig rättså fort.

Jansson menar att Bajen i dagsläget inte har någon prognos på Sandbergs skada och ännu kollar därmed inte klubben generellt sett på alternativ att plocka in på den positionen. 

- Nja, vi har säkert fler spelare som kan spela där.

Bajen-tränaren Stefan Billborn öppnade i förra veckan för att Tim Söderström, som i fjol spelade som mittfältare, kan bli en resurs för Bajen som ytterback nästa säsong. Billborn sa så här om det inför mötet med Sparta Prag, då Söderström i den matchen startade som vänsterback:

- Han skulle kunna vara ett bra komplement till Dennis (Widgren) och Simon (Sandberg) i alla fall, det är jag ganska övertygad om. Men sedan får vi se hur bra det blir, samtidigt som det kommer att ta lite mer tid än bara i dag (mötet med Sparta Prag) för att kunna se det.

Jansson ville vidare inte kommentera Abdulrahman Kahlili, som uppges vara aktuell för ett kontrakt med Hammarby. Han sa däremot att det troligen inom kort kommer att bli klart med en flytt för Marcus Degerlund från Bajen till Jönköpings Södra.

- Ja, det är smågrejer egentligen. Det ligger inte heller på oss då. Ibland är det smågrejer som tar lång tid.

Publicerad 2020-02-11 kl 14:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå