Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter Sigurjonssons avsked: "Får försöka lösa det på bästa sätt"

Foto: TT

Försök igen

Gif Sundsvall startar om allsvenskan på söndag.
Utan skyttekungen Runar Mar Sigurjonsson.
- Vi får försöka lösa det på bästa sätt, säger Lars Krogh Gerson.

En sjätteplats placerade sig Gif Sundsvall på när allsvenskan tog ett EM-uppehåll. Laget har imponerat under vårsäsongen med ett frejdigt passningsspel och med en isländsk landslagsspelare som susat fram från sin mittfältsroll och nätat sex gånger: Runar Mar Sigurjonsson.

Hans fina inledning på säsongen, som belönades med en plats i Lars Lagerbäcks EM-trupp, fick schweiziska Grasshoppers att öppna plånboken och således blev Sigurjonsson en förlorad spelare för Sundsvall tidigare i veckan.

Nu, på söndag, startar allsvenskan om för "Giffarnas" del och det gör den mot IFK Göteborg borta på Gamla Ullevi.

Då alltså utan sin skyttekung på mitten.

- Det är klart att det var en jättebra spelare som har gjort många mål och ganska viktiga mål för oss. Vi tappar en gubbe som kan avgöra matcher, men vi får försöka lösa det på bästa sätt. Jag tror att den som kommer in kommer att göra det bra, sen vet jag inte om klubben kommer att hämta in någon, de har ju sagt det.

- Vi får kriga på, vi kan inte göra så mycket annat. De som kommer in kan spelidén, så jag är rätt så säker på att det kommer att gå bra, säger Lars Krogh Gerson till Fotbollskanalen.

Gerson, som huserat bredvid Sigurjonsson under större delen av sin tid i Gif Sundsvall, säger att hans tidigare roll, den som lite mer sittande och mer defensivt inriktad, kan komma att förändras när Sigurjonsson, som hade ett mer offensivt ansvar, försvunnit.

- Det beror på vem jag kommer få spela med, men det kan komma att betyda att jag får spela lite mer offensivt än det jag gjort innan. Så det blir ju kul det också. Jag gillar båda rollerna.

Hur känns det att allsvenskan drar igång?
- Det blir gött. Det har varit en rätt så lång paus just nu, det är inte så roligt att bara träna och spela träningsmatcher, det blir kul att det drar igång igen. Det blir en bra match i morgon.

Hur ska ni bibehålla den fina form ni ändå hade under våren?
- Vi ska fortsätta att göra det vi gjort. Att försöka spela den fotboll som vi gör och hoppas på att det håller i sig, säger Krogh Gerson. 

Se Krogh Gersons straffmål mot Häcken i spelaren ovan. 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-07-09 kl 13:37
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER