POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Efter skadegörelsen på Östgötaporten – Dif måste betala för allt

Foto: Bildbyrån.

I samband med när Djurgården tog SM-guld utsattes Östgötaporten för skadegörelse.
Kostnaderna för skadegörelsen får nu Djurgården stå för, skriver TT.
- Det gästande laget har ansvar för supportrarnas beteende, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk elitfotboll.

När domaren blåste för full tid i mötet mellan IFK Norrköping och Djurgården stormade bortalagets supportrar planen på Östgötaporten för att fira SM-guldet. I ett uttalande på Norrköpings hemsida skriver klubbdirektören Jens Magnusson att supportrarna lämnade en "förödelse" efter sig.

Enligt Aftonbladet har all träning på planen ställts in tills vidare, då skadegörelsen handlar om hål i konstgräsplanen och förstörda stolar på läktarna. Jens Magnusson skriver, i sitt uttalande, att klubben nu har ett stort arbete framför sig för att återställa arenan efter Djurgårdens guldfirande.

Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk elitfotboll, säger att det finns väl upparbetade rutiner för hur man ska hantera sådana här situationer när det uppstår. På frågan om skadegörelse är något som ett arrangerande lag kan förvänta sig svarar Enquist följande.

- Det ska man inte säga. Generellt sett minskar negativa beteenden som dessa, trots att vi blir fler på arenorna. Det händer tyvärr ibland, men det är inte klubbarnas fel. Det är ett fåtal individer som tappar huvudet, vilket är otroligt trist i ett läge där alla borde vara jätteglada, säger han till TT.

Enligt Enquist är det gästande laget ansvarigt för vad deras supportrar gör.

- Det är viktigt att skilja på några individer som går bärsärkagång och på supportrar i stort. Men det är sällan enstaka personer lagförs när det gäller skadegörelse på så pass låg nivå, säger Enquist.

Mats Jonsson är säkerhetschef i Djurgården och till Expressen säger han att klubben är redo att betala IFK Norrköping för de kostnader som uppkom i samband med skadegörelsen.

- Det finns ett regelverk som styr det som gäller inom svensk fotboll och vi har ingen avsikt att inte förhålla oss till det. Tvärtom – det är klart att man ska leva upp till de regler som gäller, säger Jonsson.

Publicerad 2019-11-04 kl 16:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå