POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Efter spelarflykten - Rydströms värde ökar

Spelarflykt i Kalmar. Då håller Nanne Bergstrand extra hårt i galjonsfiguren Henrik Rydström. Men KFF-tränaren tror ändå att det blir han och inte Rydström som till sist får nog.

- Han vill nog i slutänden hålla på längre än vad jag vill att han ska göra, säger Nanne Bergstrand till FotbollDirekt.se.

Men att Allsvenskans kanske största massmediala profil är på väg att bli mer betydelsefull än någonsin för de regerande mästarna är helt klart. Men han är 33 år och inne på slutåret av sitt kontrakt.

- Han har höga tankar om sig själv och tror nog att han håller bra mycket längre än vad han kommer att göra, fortsätter Bergstrand på lättsamt vis.
- Allt är avhänget hur länge han klarar av att tillföra något ute på planen men det tror jag han kommer att göra ett bra tag till.

Kalmars ordförande Johnny Petersson kan inte nog betona Rydströms betydelse och öppnar för snara förhandlingar om ett nytt kontrakt.
- Det är ju Henrik som brukar komma till oss och han brukar göra det i god tid, berättar Petersson för FotbollDirekt.se. Jag tror vi börjar förhandla kring årsskiftet om en förlängning.

- Angelägna? Klart vi är. Hans ledaregenskaper är ovärderliga för oss.

Nanne Bergstrand fyller snabbt i:
- Det är klart att han är en oerhört viktig pusselbit för oss. Han är ju en så mycket bättre fotbollsspelare i dag än 2003 när vi senast gick upp i Allsvenskan.

- Han och våra andra äldre spelare är verkligen bevis för att man som fotbollsspelare kan utvecklas långt upp i åldern.

Och nu ska han alltså förmås att vara med i flera år till för det stålbad som ser ut att vänta Kalmar de närmaste åren.
För bara från förra säsongen har halvdussinet etablerade spelare och Kalmars grundstomme urholkas allt mer.
Lägg där till att veteraner som Petter Wastå, Lasse Johansson, Tobias Carlsson och Joachim Lantz rimligen inte har så många år kvar i elitfotbollen.

Med sådana fakta är det är lätt att förstå så stort Rydströms värde är för Kalmar. Nanne Bergstrand håller med och räknar med Rydström i flera år till.

- Det känns bra. Men han kommer nog som sagt i slutänden vilja hålla på längre än vad jag vill.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-10-06 kl 13:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå