Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter succén - Ajax följer HIF-stjärnan

Av många rankad som allsvenskans bäste målvakt - nu följs Helsingborgs Pär Hansson av klassiska storklubben Ajax.
- Det är klart jag vet vem Pär är, han är intressant, säger Ajax chefsscout.

Johan Dahlin, Ivan Turina, Viktor Noring och Kristoffer Nordfeldt är alla målvakter som under säsongen uppmärksammats av internationella klubbar.
Däremot har tystnaden varit i det närmaste total kring Helsingborgs Pär Hansson - trots att han alltmer framstår som vår näste stormålvakt.

Men nu visar det sig att klassiska Ajax intresserar sig - ett intresse som knappast blivit mindre av flera starka Hansson-insatser i Europa League, inte minst senast i bortamötet med Standard Liege - och i morgon är det dags för hemmareturen.

Uppgifter till FotbollDirekt gör nu gällande att Ajax såg den matchen och överhuvudtaget har sett honom på plats vid upprepade tillfällen under säsongen - uppgifter som nu bekräftas från officiellt Ajax-håll.

- Det är klart jag vet vem Pär är, han är intressant men ingenting är ännu konkret. Jag har sett många av Helsingborgs matcher den här säsongen, säger Ajax:s chefsscout John Steen Olsen till FotbollDirekt.se men betonar ändå:
- Men det betyder det ju inte att det bara är just Pär jag varit och tittat på, urskuldar sig Ajax-scouten.

Guldjagande Helsingborg har brandskattas rejält inför säsongsspurten. Alexander Gerndt och Marcus Nilsson har försvunnit till Utrecht, och Rasmus Jönsson ser förlorad ut till Wolfsburg.

Men att Pär Hansson skulle riskera att gå samma väg redan i det här transferfönstret är ändå inte troligt, trots att Ajax letar efter en ersättare för holländska landslagsmålvakten Maarten Stekelenburg.

Intresset är än så längre inte konkret för Helsingborgsmålvakten även om tränarduon Frank de Boer och Dennis Bergkamp hela tiden löpande fått positiva rapporter om svensken.

- Han är en intressant målvakt, men jag vill inte kommentera det mer än så. Vad jag pratar med Frank de Boer och Danny Blind (teknisk direktör) om är ingenting jag vill prata om här.

Helsingborgs Jesper Jansson förnekar all form av kontakt med holländarna men överraskas inte alls av att en klubb av Ajax kaliber intresserar sig för Hansson.

- Definitivt inte eftersom han är Sveriges bäste målvakt, säger HIF:s sportchef.

- Men jag vill nu bara betona att jag inte är orolig för att han försvinner redan i det här transferfönstret. Vad som sedan händer längre fram - det får vi se.

Har du hört om Ajax intresse innan du nu fått höra det?

- Alltså, jag vet ju att Ajax ser många av våra matcher så det är ju inte överraskande att de har upptäckt Pär. Men jag har inte någon information om vilka av våra spelare de tittar på.

Publicerad 2011-08-24 kl 12:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons