Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter supporteravhoppen – MFF kallar till krismöte

Nyligen avhoppade MFF Support-ordföranden Tony Ernst ska träffa MFF-ledningen under onsdagseftermiddagen för att diskutera de senaste dagarnas turbulens i MFF Support med avhopp och kritik mot klubben

I måndags avgick MFF Supports ordförande Tony Erns då han inte ansåg sig kunna sitta kvar som ordförande. ”Jag har fått så pass stark kritik från så pass många håll att jag inte med hedern i behåll kan sitta kvar. Det har varit fördömande från officiellt håll i Malmö FF, från medlemmar i Malmö FF, från officiellt håll i MFF Support, från medlemmar i MFF Support, samt från media ”, skrev Ernst i ett officiellt uttalande på MFF Supports hemsida.

Och idag på onsdagsförmiddagen fortsatte avhoppen. Återstoden av styrelsen avgick med omedelbar verkan. ”Vi stödjer också den självklara rätten för en ordförande i en officiell och oberoende supporterförening att förhålla sig kritisk gentemot Malmö FF. Vi är besvikna på Malmö FF:s sätt att reagera och fördömer deras agerande mot denna rättighet. (...) Vi anser oss inte kunna arbeta på ett trovärdigt sätt för en förening där kritik mot den part som är själva förutsättningen för föreningens existens ej tolereras” , meddelade man.

Strax därefter stod det klart att även valberedningen i MFF Support avgått.
- Valberedningen har även valt att avgå. Vi får ingen information av styrelsen trots löften. Det är en ohållbar situation för oss, sade valberedningens ordförande Peter Åhlander till Sydsvenskan.

Detta sammanfaller med det manifest som presenterades på måndagen från en grupp MFF:are som kallar sig Framtidsgruppen som vill få till stånd förändringar i Malmö FF:s ledning.

Nu har Malmö FF:s ledning kallat till ett krismöte där bland annat MFF:s vd Pelle Svensson och Tony Ernst deltar.
- Det är viktigt att vi sätter oss ner och pratar igenom det här, säger Tony Ernst till Sydsvenskan, men klargör att han inte kommer att gå tillbaka som ordförande i MFF Support.
- Men jag tror att flera styrelseledamöter skulle tänka sig att kunna jobba vidare när vi väl kommer till årsmöte, fortsätter han.

Publicerad 2009-09-23 kl 16:00
Annons
Annons
Annons