Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter svåra skadan - Azinovic tvingas lägga av

Foto: scanpix

Zlatan Azinovic, 28, slutar med fotbollen.
Sviterna efter skadan han ådrog sig mot Zalgiris i Champions League-kvalet förra året blev för svåra.
"Ett tufft och på många sätt sorgligt men nödvändigt beslut", skriver han i ett brev på Malmös hemsida.

- Zlatan har del i våra framgångar de senaste åren. Han är en duktig målvakt och mycket bra lagkamrat som alltid hjälpt till att utveckla målvakterna och lagkamraterna kring honom, säger sportchefen Daniel Andersson.

- Han har gjort bra insatser när han väl fått chansen men skadade sig tyvärr i den viktiga matchen mot Zalgiris och har inte lyckats komma tillbaka till hundra procent efter det.

Azinovic har förutom Malmö FF även representerat Kalmar FF och Trelleborg. De senaste månaderna har han spenderat på lån i Ängelholm.

"Ett beslut som har växt fram de senaste månaderna. Att vara ute på planen och inte kunna göra sig själv rättvisa är jobbigt, riktigt jobbigt. När man inte kan det blir beslutet på något sätt lite enklare och mer självklart. Att inte kunna prestera på den nivå man vill är frustrerande, det tillsammans med ständig smärta i knät och en tidigare hälseneruptur i samma ben har gjort det svårt det för mig att komma tillbaka", skriver målvakten i ett långt och känslosamt uttalande på Malmö FF:s hemsida.

Det blir ändå en fortsättning i Malmö för Azinovic. Från och med i höst kommer han att vara involverad i MFF:s fotbollsakademier.

Publicerad 2016-07-01 kl 14:36
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER