POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
40v

Efter tuffa tiden - Castegren med debut för "sitt" IFK: "Största jag varit med om"

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

NORRKÖPING. Sedan han var liten har han drömt om att få spela för IFK Norrköpings A-lag.
I 2-0-segern mot AIK fick Henrik Castegren, 22, äntligen göra allsvensk startdebut.
- Mäktigt. Det största jag varit med om i mitt fotbollsliv, säger han till Fotbollskanalen.

Henrik Castegren var inte många år gammal när han började spela för IFK Norrköping. Sedan dess har han drömt om att ta sig upp till klubbens A-lag, om att representera stadens lag - med stjärnan på bröstet. Under söndagen fick han så göra det, inför en mer eller mindre fullsatt arena hemma mot serieledaren AIK.

I Kasper Larsens och Filip Dagerståls frånvaro fick 22-åringen göra sin första allsvenska start för Peking, när laget bröt AIK:s svit på 32 raka matcher utan förlust och vann med 2-0.

- Summerar man allt så tror jag inte att det skulle ha kunnat bli så mycket bättre. Det var mäktigt, säger Castegren.

Han fick beskedet att han skulle starta under lördagsmorgonen.

- Så jag hann processa det rätt bra, men det behöver inte alltid vara en fördel. Det här är inte bara en startdebut för mig, för jag har växt upp i den här klubben och gått här på Parken sen jag var fem år. Det var en mäktig känsla och skönt att få vinna.

- Det här är en kontrast gentemot förra året när satt jag och rehabiliterade mitt knä och bara kunde föreställa mig vad som skulle komma. Ser jag tillbaka ett år i tiden i dag så... det är häftigt. Jag gick igenom en tuff tid och nu hoppas jag att jag har bättre tider framför mig.

Ja, Castegren fick 2017 förstört av en korsbandsskada som han nu kämpat sig tillbaka från.

Var det lite nervositet inblandat innan matchen?
- Det är klart. Om man inte skulle vara nervös inför första matchen på det här sättet, då ska man nog inte göra det här. Det kom ju ett adrenalinpåslag, jag fick upp puls och det var lite nervöst första tio minuterna. Men sen kom jag in i det, det var ju trots allt fotboll vi spelade även om det var under andra förutsättningar än vanligt.

Och att du fick göra debuten just mot AIK inför fullsatta läktare?
- Ja, det kunde inte bli bättre. Vilken plattform att visa vad man går för. Det var optimala förhållanden för att visa vad man går för och det var kul att jag kunde gå ut och göra det.

Vad tycker du om din prestation?
- I början var det lite pirrigt och hade något bolltapp, men defensivt jobbade jag i varje duell och jag gick inte förlorande ur många. Defensiven går först och jag är jättenöjd med tanke på alla omständigheter, det är min första start och det var mot AIK.

Castegren höll till bredvid lagkaptenen Andreas Johansson, 36, i backlinjen. "Ante" peppade sin lagkamrat genom hela matchen och visade tydligt att han ville hjälpa till för att göra debutantens match så bra som möjligt.

- Jag tror faktiskt inte att det finns en bättre stöttepelare i just den här situationen. Han lät mig hela tiden höra vad som skedde på planen, även fast jag så klart själv såg så fick jag det där stödet, det är otroligt viktigt. Han hjälper så klart alla, men han hjälpte verkligen mig mycket.

Hur stort är det här för dig, hur rankar du det i din karriär?
- I mitt fotbollsliv är det absolut det största som har hänt hittills. Sen har jag inte så jättemycket att jämföra med, men det är mäktigt.

Om du tittar framåt, vad ser du då
- På onsdag har vi träning igen och då ska jag göra allt för att få chansen att starta i nästa match. Jag har ingen tid för att vara nöjd. I kväll kan jag kanske luta mig tillbaka lite men sen är det bara på det igen och köra.

Tränaren Jens Gustafsson menar att Castegren tog chansen när han nu väl fick den.

- I allra högsta grad. Han är uppvuxen här och det känns extra kul att ge en sådan spelare chansen. Han har också haft en tuff knäskada som höll honom borta från spel förra året. Det här känns väldigt kul, säger Gustafsson.

Publicerad 2018-09-17 kl 07:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå