Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter tumultet: Ingvarsson hotar att sluta döma

Kvalet mellan Djurgården och Assyriska spårade ur med planstorming och misshandel. Nu hotar flera domare att sluta om situationen inte förbättras.
- Vi accepterar inte att vår arbetsmiljö är som den är, säger Martin Ingvarsson till SVT.

Han är allsvenskans mest rutinerade med sina 293 matcher, och den som fick förtroendet i ödesmötet Dif-Assyriska. Redan från början upplevde han och bortalagets spelare att stämningen var hotfull på Stockholms Stadion och efteråt blev det etter värre.

Minst fyra personer misstänks ha blivit överfallna med sparkar, slag och spottloskor på innerplan, av inspringande supportrar. Och då stod deras lag ändå som vinnare.

– Vad hade hänt om jag hade fattat ett beslut som den större majoriteten av publiken hade tyckt varit fel? Säg att Djurgården hade fått en straff emot sig... Slår man ner en spelare när man har vunnit en match, vad skulle man då inte kunna göra med en domare om man har förlorat? Jag blir rädd av tanken, säger Martin Ingvarsson till SVT.

Han efterlyser strängare straff mot personer som bryter mot reglerna, för att skapa en avskräckande effekt inför framtiden.

– Jag har kollegor som har övervägt noga om man ska fortsätta. Vad kommer hända i framtiden? Hur säkra kommer vi att vara på planen? Det måste till hårdare lagstiftning, säger Ingvarsson.

Publicerad 2009-11-13 kl 00:17
Annons
Annons
Annons