POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Efter tunga avbräcket - Blåvitt kan förstärka: "Vi diskuterar"

Foto: Bildbyrån.

Junes Barny har lämnat och Patrik Karlsson Lagemyr är skadad.
Nu diskuterar IFK Göteborg möjlig förstärkning på mittfältet. 
- Vi diskuterar, säger sportchefen Kennet Andersson till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborg har under årets allsvenska säsong imponerat och är efter 13 spelade matcher femma i serietabellen med nio poäng upp till Malmö FF, som har en match mer spelad, i serieledning. Däremot bröt Blåvitt nyligen med Junes Barny och i veckan åkte föreningen på ett nytt bakslag. IFK Göteborg meddelade under tisdagen att Patrik Karlsson Lagemyr, som imponerat rejält i år, är korsbandsskadad.

Nu öppnar Blåvitts sportchef Kennet Andersson för att föreningen möjligen i sommar kan förstärka mittfältet, men är tydlig med att beslut ännu inte är taget om det. Han menar i stället att föreningen diskuterar ämnet. 

- Vi undersöker naturligtvis läget, men det finns inget beslut som är taget. Det här har precis hänt med "Paka" och just nu känner vi mer sorg med honom. Vi samlar ihop oss och ser hur vi kan jobba framåt. Jag har inga direkta svar, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Är det klart att ni ska förstärka mittfältet i sommar?
- Nej, det har vi inte bestämt oss för. Vi diskuterar. 

Andersson är tydlig med att Karlsson Lagemyrs skada är ett rejält avbräck för laget.

- "Paka" var jätteviktig för oss och skrev alldeles nyss även nytt kontrakt. Han är en viktig del i vårt DNA, så det behöver vi inte tjafsa om eller sticka under stolen med. Han är en fantastisk spelare och det är klart att det blir ett tungt avbräck. Sådant händer dock i fotbollen. Vi får ta nya tag och kämpa vidare. Hur vi gör det? Det får du ingen information från mig om. 

Är det stressande att en så viktig spelare skadar sig?
- Vi känner inte någon stress på det sättet. Det är jobb som ska göras, så det är inget konstigt med det. Allt kan hända i fotbollen, det är inget man kan förutse. Det kommer hända sådana saker igen, så det är bara att vara förberedd. 

Är det några andra lagdelar ni kan tänka er att förstärka?
- Vi tittar kontinuerligt, så det är inget nytt på den fronten, men det är klart att vi måste kolla på vad som händer, då vi vet att det finns intresse för våra spelare. Då måste man vara på tårna. 

IFK Göteborg ställs härnäst på lördag mot Gif Sundsvall klockan 16.00 på Gamla Ullevi. Matchen sänds på C More Live 2 och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-07-04 kl 18:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå