Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter tunga derbyförlusten – Dif-stjärnan kallar till spelarmöte: ”Riktigt dåligt”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev en riktigt tung förlust för Djurgården i derbyt mot AIK. Efteråt tyckte anfallaren Sam Johnson att spelarna borde sätta sig och prata ut under tisdagen – utan tränaren Pelle Olsson. 

Djurgården har inte vunnit ett derby mot AIK sedan den 19 september 2011. Ett derbyspöke som supportrarna visade stort missnöje mot efter måndagens derbyförlust med 2-0. I den mixade zonen så var spelarna väldigt besvikna.

När Fotbollskanalen pratade med anfallsstjärnan Sam Johnson så ville han få till ett spelarmöte ute på Kaknäs under tisdagen för att prata igenom den senaste tidens prestationer.

- Vi måste börja fokusera. Det känns som att sedan vi förlorade mot Hammarby så har alla spelare förlorat koncentrationen. Ibland ute på planen så vet vi inte ens vad vi ska göra. Dessutom så fort vi spelar mot AIK och Hammarby så spelar vi helt annorlunda, jag vet inte vad vi gör. Så jag tycker att vi måste börja fokusera då det här är riktigt dåligt, säger Johnson. 

- Före matchen så säger alla spelare att vi ska spela vårt bästa, det är lätt att säga. Men sedan så gör vi absolut inte det som vi säger att vi ska göra när vi kommer ut på planen.

Efter slutsignalen gick de blårandiga spelarna och ledarna fram till de ilskna supportrar och höll ett långt möte. I flera minuter stod man och diskuterade med de besvikna supportrarna som tydligt visade sitt missnöje. Bland annat så ville flera av de missnöjda fansen att spelarna skulle ta av sig sina Djurgårdströjor.

- Supportrarna har sitt sätt att uttrycka sig, men jag tycker att de har rätt till det då vi spelar fotboll och det är vårat jobb. Fansen har andra yrken, några jobbar på sjukhus och några andra gör något helt annat. Sedan så går vi och förlorar mot AIK och Hammarby och det gör väldigt ont för dem, speciellt när vi är så här dåliga, säger Johnson. 

Vad tycker du att ni ska göra för att vända på det här fram till torsdagens match mot Kalmar? 
- Imorgon så behöver vi åka till vår träningsanläggning och prata. Jag tycker inte att vår tränare behöver vara involverad. Från mitt sätt att se på det så behöver vi gå in i omklädningsrummet och själva ha ett samtal. Just nu så spelar vi för tränaren, men vi behöver börja spela mer för oss själva och för vår egen stolthet. Vår tränare gör sitt jobb men han kan inte komma ut på planen och spela för oss. Han ger oss allt taktiskt men han kan inte spela matchen själv, utan vi måste själva börja kämpa ute på planen.

En av de spelarna som var längst fram av Dif-spelarna i diskussionen med supportrarna var Hampus Nilsson som är en Dif-favorit uppe på läktaren. Tillsammans med lagkaptenen Kevin Walker så gick Nilsson fram till stängslet och höll i samtalet. 

- Jag tycker att det som sades håller vi för oss själva tillsammans med supportrarna. De var besvikna och jag tror att jag håller mig till det, sa han till Fotbollskanalen efteråt.

Var det en hård stämning?
- Nej, det var inte så farligt. Det är klart att supportrarna var besvikna. 

Då Hampus Nilsson är en omtyckt spelare bland supportrarna så har målvakten  en nära kontakt med många som står i klacken, något som han själv menade gav honom ett extra ansvar.

- Jag känner många av supportrarna och får ta en roll och ett ansvar att gå fram till dem efteråt. Det är klart att de  är besvikna, vi är också besvikna. Nu måste vi komma ihop då vi har en match redan nu på torsdag. Det är nog ingen som förstår hur dåligt vi mår just nu inom laget. Vi måste ta nya tag redan på onsdag. 

Publicerad 2016-05-16 kl 23:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons