Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter tunga perioden - Djurgården kan byta spelsystem

Foto: SCANPIX

Ett Djurgården med en 5-3-2-uppställning mot Kalmar FF? Ja, kanske.
- Vi behöver titta på olika varianter, säger tränaren Pelle Olsson till Fotbollskanalen.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson är känd för sin 4-4-2-uppställning. Men nu kan han vara på väg att byta upplägg. Inför måndagens match mot Kalmar FF har Djurgården både under torsdagen och fredagen tränat med en 5-3-2-uppställning under matchspel.

Men om 5-3-2 är ett alternativ inför Kalmar-matchen vill inte Pelle Olsson ge ett definitivt svar på.

- Nej, det vet jag inte. Det får vi se. Vi behöver titta på lite olika varianter, en match är lång. Så det får vi se. Vi har ju "Jake" (Jacob Une Larsson) borta (på OS) och Stefan (Karlsson) är såld så vi har bara fem försvarare. Så det är en skör tråd i så fall, säger blårändernas tränare.

Hur resonerar du kring att byta spelsystem - är det en stor grej tycker du?
- Det är några saker som är annorlunda. För att tänka på lite andra vinklar gick vi igenom den modellen. Vi gick igenom: "Hur gör vi då i så fall?".

- Det är långt kvar av säsongen och ser man till de två senaste matcherna behöver vi ett lite annat förhållningssätt till spelet. Då kan det vara bra att tänka ur ett annat perspektiv.

Hur ser du på att åka till Kalmar på måndag?
- De är ett väldigt bra lag som har många skickliga spelare. När Rasmus Elm nu spelar vecka in och vecka ut är det klart att laget växer med hans formkurva. Ismael är väldigt bra också. Det är ett väldigt bra lag så vi behöver vara väldigt noggranna i den matchen. Betydligt mer noggranna än vad vi var senast. Då fick vi alldeles för många kontringar på oss och blev alldeles för öppna över 90 minuter, säger Pelle Olsson.

Under fredagens träning var det två "elvor" som fick testa på 5-3-2-modellen.
Första elvan: Kenneth Höie - Tim Björkström, Kebba Ceesay, Omar Colley, Marcus Hansson, Elliot Käck - Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Magnus Eriksson - Mathias Ranégie, Michael Olunga
Andra elvan: Kenneth Höie - Tim Björkström, Kebba Ceesay, Omar Colley, Marcus Hansson, Elliot Käck - Jesper Karlström, Alexander Faltsetas, Magnus Eriksson - Amadou Jawo, Tino Kadewere

Efter träningen hade tränaren Pelle Olsson ett samtal med de fem försvararna; Björkström, Ceesay, Colley, Hansson och Käck.

Djurgården ligger just nu en placering ovanför kvalstrecket och har bara en poäng ner till rivalen Hammarby.

Publicerad 2016-07-29 kl 13:51
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER