Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter tunga perioden - Innocent kan få första starten i MFF: ”Inte tänkt klart”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Efter nästan tre månader i Malmö FF kan Bonke Innocent vara en startspelare för Malmö FF i allsvenskan. Idag tränade han med startelvan inför matchen mot Sirius. 

Malmö FF behöver göra minst en förändring i startelvan mot Sirius på söndag, detta då Erdal Rakip är avstängd. På dagens träning användes en identisk startelva under hela passet, och i den fanns ytterligare tre förändringar. 

Rasmus Bengtsson gick in för Franz Brorsson, Bonke Innocent för Oscar Lewicki, Mattias Svanberg för Rakip, och Alexander Jeremejeff för Markus Rosenberg. Det gav följande lag:

Andersson – Vindheim, Nielsen, Bengtsson, Tinnerholm – Berget, Innocent, Christiansen, Svanberg – Jeremejeff, Strandberg

Det skulle innebära att Innocent, som bara har en kvarts speltid efter flytten för åtta miljoner kronor från Lilleström, får sin första allsvenska start. 

- Jag har inte tänkt klart än. Nu får vi tre träningar på bra plan. Se idag, se imorgon, sedan får vi ta fram det, säger huvudtränaren Magnus Pehrsson.

Pehrsson säger dock att det i den här matchen finns möjlighet att ge mer speltid åt de spelarna som hittills inte har fått så många minuter. 

- Absolut, det finns det, men det är lite tidigt att ta ut en startelva tre dagar innan. Vi vill ju vinna matchen och få en känsla att sakerna hänger ihop. Om vi nu skulle göra någon eller några förändringar så vill man ändå känna att den eller de spelarna som inte har spelat så mycket, att det ändå blir en omgivning där det finns många likheter. Annars tror jag inte det är ett bra test att göra. 

Målvakten Johan Dahlin saknades från träningen, där fysioterapeuten Jesper Robertsson säger att Dahlin fick en reaktion i knäet förra veckan. Det finns dock ingen oro för att det skulle vara något långvarigt problem. Behrang Safari gick av efter uppvärmningen. 

- Vi ökade lite intensitet i löpning idag. Det tyckte han kändes lite i vaden. Det är samma där, vi riskerar ingenting om han har fått en liten känning ner mot vaden. Det är också lite dag till dag, säger Robertsson. 

Ett positivt besked som Robertsson kunde ge var att Felipe Carvalho, som skadade sig i juni, har sin första löpträning i början på nästa vecka.  

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-26 kl 13:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons