Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter turbulenta dagarna - AIK tillsätter oberoende utredare

Foto: Bildbyrån

Flera vittnesmål om hot och trakasserier mot anställda inom AIK har kommit fram de senaste dagarna. Nu meddelar klubben att en oberoende utredare tillsätts.
"Vi tror att det är värdefullt att gå till botten med varje enskilt fall", skriver AIK på sin hemsida.

Det senaste dagarna har flera beskrivningar om en kultur med hot och trakasserier kring AIK beskrivits. Fotbollskanalen har tidigare berättat om att klubbens styrelse träffade olika supportergrupperingar under måndagskvällen för att diskutera situationen.

Ett vittnesmål från den tidigare vd:n Mikael Ahlerup fick starka reaktioner.

"Nej tack till den representant för de 'mörka och dåliga krafter' runt AIK som oanmäld i en privat bokad del av restaurangen dök upp i 10 sekunder för att markera sin och sina 'kamraters' närvaro och visa 'att de har koll på alla'. AIK:s problem blev tydligare än någonsin i kväll", skrev Ahlerup på Facebook.

Ahlerups berättelse fick ringar på vattnet och fler delade med sig och supportrar till AIK krävde svar från klubbens styrelse.

Nu uttalar sig AIK på sin hemsida om situationen:

"Det som hände på middagen för Mikael Ahlerup i förra veckan är självklart inte OK. Vi har full förståelse för att de som var där blev både upprörda och arga. Många har uppmärksammat den debatt i media och på sociala medier som rör arbetsmiljön i AIK Fotboll som följt, där bland annat förekomsten av hot och trakasserier mot anställda och förtroendevalda tagit stor plats", skriver klubben och fortsätter:

"Det är en komplex fråga. Den kultur som etablerats är i flera fall osund och tärande. Lögner, anklagelser och rykten blandas med trakasserier och i vissa fall även hot. Vi är inne i en ond spiral. Vi pratar om varandra, inte med varandra. Arbetsmiljön och arbetsglädjen blir lidande. Varje dag ser och upplever vi potentialen i AIK, men vi kan aldrig nå nästa nivå så länge denna kultur påverkar vår vardag."

AIK meddelar också att man omgående tillsätter en oberoende utredare som kartlägga det senaste årets hot och trakasserier mot anställda inom klubben.

"Vi tror att det är värdefullt att gå till botten med varje enskilt fall. Vi upplever att ingen har en bra överblick idag", skriver AIK.

Kartläggningen ska vara klar i januari.

AIK vill också tydliggöra och förstärka de policys och rutiner man har för hur hot och trakasserier hanteras internt. Man vill också formalisera dialogen med sina medlemmar.

Fotbollskanalen har sökt AIK:s ordförande Per Bystedt för vidare kommentarer.

Publicerad 2017-12-20 kl 17:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons