Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter varningen - Gif Sundsvall ser ut att fixa elitlicensen

Foto: TT

Försök igen

Elitlicensen var hotad. 
Nu vädrar Gif Sundsvalls ordförande Johan Nikula lite positivare vindar efter försäljningen av Runar Mar Sigurjonsson.
- Vi ska kunna klara elitlicensen, säger han till Sundsvalls Tidning.

Gif Sundsvall var en av vårens allra största överraskningar i allsvenskan. De var under en period etta i serien men föll sedan tillbaka och placerade sig på en sjätteplats när serien tog ett EM-uppehåll.

Men allt var inte frid och fröjd i klubben under den annars sportsligt fina våren. Gif Sundsvalls ekonomi har varit hårt prövad och SvFF gick under våren ut och varnade klubben med en indragen elitlicens för 2017. Gif Sundsvall var den enda allsvenska klubben som inte kunde redovisa ett positivt eget kapital.

"GIF Sundsvall har att senast den 1 oktober 2016 lämna in ett periodiserat bokslut per den 31 augusti 2016. Detta får inte visa negativt eget kapital för att elitlicens ska kunna beviljas för år 2017. GIF Sundsvall ska då också visa en likviditetsplan som visar att föreningen kan klara sin betalningar hela år 2016 samt en resultatprognos som visar att föreningen inte kommer att redovisa negativt eget kapital den 31 december 2016.", skrev SvFF i ett uttalande.

Under året har klubben sålt både mittbacken Joakim Nilsson till Elfsborg och i förra veckan såldes klubbens succéspelare under våren Runar Mar Sigurjonsson till Grasshoppers.

- Det känns väldigt viktigt. Framförallt så var försäljningen av Jocke Nilsson viktig i vintras, och sedan kom Rúnar som grädden på moset nu, säger klubbens ordförande Johan Nikula till Sundsvalls Tidning.

Nu menar han att klubben börjar få styrsel på sin ekonomi och att chanserna på att fixa ett eget kapital som inte visar negativt innan den sista augusti ser ljusa ut.

- Vi känner att vi ska kunna klara elitlicensen och fortsätta bjuda på elitfotboll i Sundsvall, säger han till ST. 

Se höjdpunkterna från när Sundsvall slog Östersund med 5-0.

Publicerad 2016-07-12 kl 12:59
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER