POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
39v

Efter vd:ns besked - nu funderar "Super-Bo" över framtiden: "Sa att vi skulle sluta tillsammans"

Foto: Bildbyrån

Henrik Berggren slutar som vd för Djurgården.
Nu funderar hans parhäst Bosse Andersson över sin framtid.
- Vi sa att vi en dag skulle sluta tillsammans, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Vintern 2013 rekryterade Djurgården Bosse Andersson som ny sportchef – och Henrik Berggren som ny vd. Klubben led då av en usel ekonomi – och duons primära uppgift var att vända på skutan och åter få ett vasst lag på planen.

Under onsdagen kom så beskedet att Berggren till nästa år väljer att lämna. Vd:n ska i stället börja på Svensk Ellitfotboll där han får tjänsten som operativ chef.

För Bosse Andersson, som jobbat extremt tajt med Berggren kom beskedet som ett hårt slag.

- Jag känner Henrik och självklart är det otroligt tråkigt, det är otroligt synd för Djurgården. Han har gjort ett fantastiskt i Djurgården och det är bara att gratulera; nu får 32 andra klubbar del av hans kompetens.

Vad har han betytt för Djurgården under de här fem åren?
- Vi tillsammans har jobbat väldigt bra ihop. Vi hade ett uppdrag och det var att få ordning på klubben rent ekonomiskt och även få sportslig stabilitet med tuffa förutsättningar. Det uppdraget är mer än väl slutfört.

Påverkar det här din egen framtid som sportchef i Djurgården?
- Det är klart det gör det.

Kan du utveckla?
- Det är klart att det påverkar mitt beslut. Vi sa att vi en dag skulle sluta tillsammans och det är klart att jag funderar på om vi ska gå tillsammans, och den biten. Nu kom det lite hastigare än jag trodde. Sedan innebär inte det att jag kanske slutar men det är självklart att förutsättningarna förändras.  

Så du går i tankarna att du vill lämna ungefär samtidigt som Henrik eller hur ska jag tolka dig?
- Det var vårt drag från början; att vi gör det här några år och vi hade en måttstock att göra det på fem år. Sedan kom det här med Henrik inte som en chock för mig, det är något vi har diskuterat och han måste tänka på sig själv och fatta det beslutet. Som sagt, det är extremt jävla tråkigt för Djurgården och det är klart att det är otroligt tråkigt för mig. Det finns bara en Henrik Berggren. Det är styrelsens jobb att se till hur en ny organisation ska se ut och jag har slutat förr och är väldigt stolt över de uppdraget jag tidigare gjort, men det är styrelsens fråga att driva hur den framtida organisationen ska se ut.

När fattar du ett eget beslut om nästa år?
- Vi har ett ansvar att driva Sveriges framgångsrikaste klubb och jag tänker göra det på ett fint sätt, sedan får framtiden utvisa hur Djurgårdens nya organisation ser ut.

- Personligen är det ett hårt slag. Och ännu hårdare för Djurgården.

Publicerad 2018-09-19 kl 10:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå