POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Efter Zlatans flört - nu ska supertalangen besöka Bajen: "Har kontakt hela tiden"

Foto: Hammarbyfotboll.se

VALE DO LOBO/STOCKHOLM. Akinkunmi Amoo har uppmanats att flytta till Hammarby, av Zlatan Ibrahimovic.
Och tanken är att han inom kort ska besöka Bajen för att bekanta sig med klubben.
- Vi har kontakt med honom hela tiden, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Under en längre tid har Hammarby spanat in den nigerianske jättetalangen Akinkunmi Amoo. Redan förra våren sa klubbens chefsscout Mikael Hjelmberg följande till Fotbollskanalen:

- Det (Amoo) är en jättebra spelare. En offensivt lagd spelare som har både teknik, speluppfattning och kvickhet. Han är en av jättemånga bra spelare som deltar i afrikanska U17-mästerskapen.

Den 17-årige mittfältaren har dock sagts intressera giganter runt om i Europa, däribland Milan och Borussia Dortmund.

Nyligen läckte en video som Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovic skickat till Amoo ut. I den försöker superstjärnan locka talangen till Bajen.

- Akin, min vän, hur mår du? Det här är Zlatan Ibrahimovic som kollar att du mår bra, tränar fotboll, äter bra, och har kul – vilket är det viktigaste av allt. Jag vill bara att du ska veta att vi i Hammarby väntar på dig. Laget väntar på dig, tränaren väntar på dig och särskilt fansen väntar på dig. Jag väntar också på dig. Jag ser fram emot att träffa dig och jag hoppas att allt är bra med dig. All lycka och ta hand om dig min vän, säger Ibrahimovic i videon.

Just nu tillhör Amoo den nigerianska klubben Sidos FC, och innan han är 18 år (vilket han fyller i juni) får han enligt Fifa-regler inte skriva på för en utländsk klubb. Hammarby jobbar fram till dess på att bygga en relation till spelaren och hans klubb för att till slut kunna vinna dragkampen.

Tanken är att nästa steg i processen är att Amoo ska komma till Sverige på besök för att träna och bekanta sig med Hammarby. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen väntar den allsvenska klubben på att 17-åringen ska få sitt visum klart så att han kan resa till Stockholm inom kort.

Den nigerianska sajten allnigeriasoccer.com har citerat Amoo på följande under fredagen:

- Nej, jag är inte klar för Hammarby än. Jag ska dit för att träna. Inget kontrakt har skrivits under än.

- Jag ber för att jag snart kommer att bli klar för en utländsk klubb.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson berättar för Fotbollskanalen att klubben har kontakt med Amoo "hela tiden".

- Det är en fin kille och det är så vi jobbar. Jag och Micke (Hjelmberg) har kontakt med honom och har följt honom ganska länge nu både genom besök och när han har spelat. Vi håller en rätt tät kontakt där, säger Jansson.

Det pratas om att även stora klubbar är intresserade. Har ni en bra möjlighet att värva honom?
- Jag tror att vi i Hammarby är bra genom att många är engagerade och välkomnande, både spelarna, men även hela organisationen. Det ger ringar på vattnet med att man fortfarande ser, vilket som är jättekul, att Aidoo, Neto Broges och Odilon följer Hammarby. De blir Hammarbyare.

Publicerad 2020-02-07 kl 18:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå