Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efterlängtad comeback för Peking-mittfältaren: "Väldigt bra känsla"

Foto: Bildbyrån

Nikola Tkalcic har varit borta från matchspel sedan maj i fjol på grund av en korsbandsskada.
Nu har 27-åringen fått göra en efterlängtad comeback i Norrköpingströjan i gårdagens U21-möte med Gif Sundsvall.
- Det var perfekt för mig att få 45 minuter för att få känna på spelet igen, säger Tkalcic till Fotbollskanalen.

Nikola Tkalcic var en tongivande spelade i det IFK Norrköping som tog hem SM-guldet 2015, och var även en viktigt kugge i laget under våren 2016. I mötet med IFK Göteborg i mitten av maj slet dock kroaten av det främre korsbandet i ena knät.

Tkalcic missade resten av säsongen och har inte spelat en enda match sedan dess - fram till i går. 27-åringen kunde i går kväll göra comeback på fotbollsplanen i Pekings möte med Gif Sundsvall i U21-serien, och fick spela i en halvlek i matchen som IFK vann med hela 9-1.

- Det känns bra att vara tillbaka på planen och spela fotboll igen. Det var perfekt för mig att få 45 minuter för att få känna på spelet igen, säger Tkalcic till Fotbollskanalen.

Hur är formen nu när du har varit borta så länge?
- Den är inte riktigt tillbaka ännu, men den kommer komma ju fler matcher jag får spela. Men för att vara första matchen kändes det väldigt bra.

Tkalcic medger att det har varit svårt att vara borta från fotbollen under en så lång tid.

- Det är klart att det var tufft att vara borta från fotbollen så länge. Jag visste att jag behövde tänka positivt, för jag visste att jag skulle komma tillbaka. Så det var en väldigt bra känsla att vara tillbaka i går.

Vad har du för förväntningar på årets säsong?
- Jag ska försöka hitta tillbaka till samma nivå som jag hade innan skadan. Kan jag göra det blir det bra.

Mycket har hänt med IFK Norrköping sedan Tkalcic skada. Många av de tongivande spelarna från guldåret har lämnat, som Christoffer Nyman, Emir Kujovic och Arnor Traustasson.

- Vi har bytt ut en hel del spelare från förra året, men jag tycker fortfarande att vi har ett bra lag och kan göra bra ifrån oss i år. Vi har en bra stämning i laget, så jag tror att det kan bli bra, säger Tkalcic.

Du sitter själv på ett utgående kontrakt. Hur tänker du kring din framtid?
- Vi får se vad som händer. Nu kommer jag tillbaka, så vi får se hur min situation blir i klubben och hur diskussionerna kommer gå. Vi kanske kan börja prata om framtiden i sommar.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-28 kl 16:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons