Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Eguren till FD: ”Spelar alltid under press”

Premiären är här. Och med det ökar pressen och förväntningarna på AIK:s nyförvärv Sebastián Eguren. Men själv låter han sig inte påverkas.

- Jag är van att alltid spela under press. Så jag känner inte direkt någon speciell press här och nu, säger Sebastián Eguren till FotbollDirekt.se.   
 
- Jag vill göra så bra ifrån mig som jag kan. När jag lämnar vill jag att folk ska känna att jag har gjort ett bra jobb här.
 
Egurens lånekontrakt med AIK sträcker sig fram till VM-uppehållet. 29-åringen har inte gjort någon hemlighet av att han satsar helhjärtat på att spela in sig i Uruguays VM-lag.
 
- Landslagstränaren vill att jag ska spela regelbundet i ett lag. Och nu har jag kommit till AIK. Jag tror att mina VM-chanser är goda. Att jag spelar i Allsvenskan ändrar inte på det.


I AIK har Eguren fått anpassa sig till en ny roll på planen, som offensiv centralmittfältare. En ny utmaning for uruguayanen.

- Det som är viktigt är att jag anpassar mig efter hur laget spelar. Jag måste kunna prestera bra i den positionen tränaren vill ha mig i.
 
Idag besöker nykomlingen Mjällby Råsunda. Och med största säkerhet återfinns Eguren i AIK:s premiärelva. En Eguren som inte är i toppform.
 
- Formen är mycket bättre nu än när jag kom för några veckor sedan. Laget har hjälpt mig. Men jag skulle behöva 15 dagar till för att kunna visa upp den riktiga Sebastián Eguren. 


Christian Hildén

Publicerad 2010-03-14 kl 12:14
Annons
Annons
Annons