POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Eguren varnas för att välja AIK

Ilskan i Hammarby-kretsar växer nu mot AIK-aktuelle Sebastian Eguren. En stark Hammarby-profil varnar för att en direkt hotbild kan uppstå om affären blir verklighet.

- Jag tar avstånd från allt vad hot och våld heter men det kan säkert uppstå en riskbild mot Sebastian Eguren om AIK blir sanning, säger Bajengruppens ledare Frank Ågren till FotbollDirekt.se.

- Det här sätter i gång oerhörda känslor. Han är en av Hammarbys största de senaste tio åren och för oss vad Johan Mjällby är för AIK. Att Hammarby spelar i superettan avdramatiserar inte det här.

Men borde inte det faktum att Hammarby spelar i superettan kyla av situationen?
- Ja, kanske på så vis att hade Hammarby spelat i Allsvenskan så hade övergången varit helt omöjlig. Helt omöjlig. Men det kommer fortfarande att vara oerhört upprörande och svida fruktansvärt om han skulle välja AIK.

Upprörda reaktioner växer sig samtidigt snabbt starkare på olika Hammarby-forum.
Frank Ågren talar om en affär som nu kan få samma dimensioner som när exempelvis Anders Limpar för tiotalet år sedan var nära en övergång till Djurgården - men till sist backade för att reaktionerna från AIK-supportrar blev för starka.
- Det går att jämföra. För att förstå känslan så måste man förstå att Eguren hade en direktingång i hjärnan på Hammarbys supportrar. För den han var, både på planen och vid sidan om. Det är länge sedan vi haft en lika starka symbolspelare i Hammarby.

Men Bajengruppens frontansikte ger inte upp och hoppas ännu på att den uruguayanske Villarreal-stjärnan tänker om genom att inse den enorma goodwill det skulle ge att spela med Hammarby i superettan.
- Skulle han ta uppoffringen och spela i superettan så skulle han få Nacka-status i Hammarby. Så historiskt skulle det bli
- Det är som jag ser det en helt låst situation. Kommer han tillbaka till Sverige så borde det inte vara möjligt för honom att spela någon annanstans.

Men har du inte förståelse för att steget från La Liga till superettan låter för stort för en spelare som är VM-aktuell och behöver så bra matcher som möjligt?
- Visst har han en VM-plats att spela för och hans fru kommer i från Sverige och ska föda barn. Stockholm är säkert logiskt och jag kan förstå att hjärnan säger AIK men jag hoppas ju att ändå till sist att väljer att använda hjärtat.

Publicerad 2010-02-18 kl 14:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå