Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Eikrem diskuterar inte en förlängning med MFF: ”Chansen är inte stor att bli kvar”

MALMÖ. Mycket talar för att Magnus Wolff Eikrem inte är en Malmö FF-spelare nästa år. Till Fotbollskanalen berättar han att han inte har diskuterat framtid med föreningen. 

Förra året blev Magnus Wolff Eikrem vald till årets bäste allsvenska spelare. Efter ett klart svårare 2017 är kontraktet med Malmö FF på väg att ta slut, och med fem omgångar kvar vet inte Wolff Eikrem vad som händer 2018. Däremot verkar det inte som att han stannar. 

- Det är som det är. Nu får man bara bli frisk, sedan får man se. 

Har ni tagit beslut om framtiden?
- Nej. Nej.

Har du snackat något med Malmö FF?
- Nej.

Inget alls? 
- Nej.

Då kanske man kan räkna med att du inte blir kvar? 
- Chansen är väl inte så väldigt stor för det, nej. 

Under 2017 har Wolff Eikrem endast startat fem matcher, där den senaste var bortamatchen mot FK Vardar. Han hoppade in matchen efter mot Jönköping den 22:a juli, satte 2-0 på frispark, och har efter det inte spelat. 

Tre gånger har han fått sitta kvar på bänken, fem matcher har han missat med skada och sjukdom, och mot IFK Göteborg fick han inte ens plats i matchtruppen.

Magnus Pehrsson har tidigare motiverat Wolff Eikrems brist på speltid med att det har funnits andra spelare som har passat bättre in i lagets taktik.

- De första fyra månaderna (av året) gjorde jag det mesta för att få in honom i en startelva. Jag testade honom i olika roller för att jag ville ha användning av honom. Sedan blev det en justering efter premiären, där vi bytte lite spelsystem och Yoshi (Yotún) kom in och gjorde det bra. Egentligen kan man säga där att där försvann Magnus' plats lite, sa Pehrsson förra månaden.

- Det har handlat om att vara konsekvent i ett spelsätt, en spelmodell, en identitet på laget där jag har prioriterat det högre än just hans egenskaper.

Trots att norrmannen endast har spelat 400 minuter i årets allsvenska så har han gjort ett mål och fyra assist. Han har därmed ett lika bra snitt som förra året, med mer än ett mål eller assist per 90 spelade minuter. Förra året gjorde han fyra mål och hela 15 assist på drygt 1600 minuter. 

Wolff Eikrem kan vara aktuell för att spela de avslutande matcherna 2017. Han skadade sig på en träning för knappt en månad sedan, men är på klar bättringsväg.

- Jag landade lite fel. Sen var det min dåliga ankel, den är sliten, men jag är tillbaka nu förhoppningsvis.

Idag var första gången han gick in i lagträning och han inte kände av någon smärta. Det är dock oklart om han hinner att bli uttagningsbar till matchen mot Halmstad på lördag. 

Publicerad 2017-09-26 kl 14:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons