Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdal och Guidetti om BP-skandalen: ”Det är inte acceptabelt”

Sverige (herr)

STOCKHOLM. BP:s tränare Luis Pimenta fick ta timeout efter att han anklagas för att ha utsatt stora delar av spelartruppen för pennalism, mobbning och rasism.
- Det är inget som ska finnas inom proffsfotbollen, säger Albin Ekdal till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I fredags avslöjade Aftonbladet att tränaren Luis Pimenta ska ha gått hårt fram och utsatt stora delar av spelartruppen för pennalism, mobbning och rasism. Brommapojkarna meddelade senare att man startade en internutredning och att tränaren Luis Pimenta tvingades ta en timeout från sitt uppdrag.

- De uppgifter som framkommit är något vi tar mycket allvarligt på. Av den anledningen och att vi har med individer att göra är det viktigt att utredningen är grundlig. Jag ber om att få återkomma så snart vi har mer information, sa sportchefen Daniel Majstorovic i ett pressmeddelande.

Under måndagen mötte Albin Ekdal, som fostrades i BP, medierna i samband med landslagets första träning och mittfältaren kände givetvis till vad som kommit fram:

ANNONS

- Jag har läst det som har skrivits. Jag har inga större ingångar i BP eller vänner som jag snackar med. Trist det som sker. Min bild av BP är att det är en familjär klubb med stort fokus på respekt och samhörighet och man behandlar alla väl. Jag hoppas att man hittar tillbaka till det, säger han till Fotbollskanalen.

- Det kan vara hårda ord och att lediga dagar ställs in. Men de andra grejerna som det ryktades om i BP har jag själv aldrig varit med om. Men det är inte acceptabelt, varken i fotbollen eller i någon annan bransch. Jag hoppas att det inte kommer fortsätta så i BP, det är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har bara bra minnen därifrån. 

Även John Guidetti är delvis fostrad i BP:

- Det är tråkigt såklart och väldigt olyckligt. Olyckligt när det kommer och att det kommer när det kommer om det är sant. Det blev liksom dåligt allting. Om det stämmer är det väldigt olyckligt.

ANNONS

- BP är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat, jag växte upp där under väldigt många år. Jag hoppas att de kan lösa det snabbt. De måste lösa den här biten först, eftersom den är väldigt viktig, och sen försöka satsa på att lösa nytt kontrakt i allsvenskan. Människor måste må bra

John Guidetti vet att klimatet är hårdare utomlands.

- Om de är hårda och kan använda svordomar åt oss, självfallet är det så. Jag är uppväxt i England och det är inget jag tänker på. Men det är klart att de är väldigt hårda och kan berätta exakt för en hur dåligt man har varit. Självklart tror jag att det är lite hårdare utomlands och en hårdare jargong, säger han.

Publicerad 2018-09-03 kl 20:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto