Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ekenberg skickade meddelande till Hysén - "Kom och ta mig!"

Tobias Hysén har fått en hård utmanare om skytteligatiteln i Allsvenskan. Marcus Ekenberg öppnade målkontot hos Mjällby mot Gais och det rejält - med tre fullträffar är han nu i ledning.

- Jag bara njuter nu. Kul att få toppa skytteligan men det blir tufft att behålla den ledningen. Det går inte att få maxutdelning i varje match man spelar, säger Ekenberg till FotbollDirekt.se.

Hans tre mål lade ändå grunden till en mycket fin seger för Mjällby - lagets första på 25 år i Allsvenskan hemma på Strandvallen och det var inget snack om saken - Mjällby var det bättre laget.

Ekenberg berättar dock om att det fanns viss nervositet inför matchen. Det var ju trots allt rätt stort med första allsvenska matchen på 25 år på hemmaplan för Mjällby.
- Visst kände jag det lite nervöst när jag vaknade i morse. Det är ju så många som som sett fram emot den här matchen och som hade höga förväntningar.

- Men samtidigt ska man vara lite nervös. Då skärper man sig och spelar bättre. Det är som det ska vara, säger Ekenberg.

Men 3-0 mot Gais - det är ju ett styrkebesked om något...
- Det har känts väldigt bra spelmässigt och vi har spelat bra hela laget och vi har tagit ett steg i rätt riktning. Skönt också att kunna följa upp AIK-matchen med en bra insats.

Vad ska ni göra för att inte bli som andra nykomlingar som vinner i början för att sedan ta slut helt?
- Jag tycker vi har visat att vi kan spela och inte bara kriga och vi har spelat oss till fyra poäng. Men det gäller fortsatt att vi är ödmjuka. Men det känns som det är lite skillnad jämfört med andra lag som brukar vara nykomlingar som bara brukar kämpa till sig alla poäng.

- Vi är väldigt nöjda med matchen - nöjda med att vi vågar hålla i bollen på Gais planhalva och att vi kan skifta och vinna boll från Gais och ställa om väldigt snabbt. Vi har gjort två stabila insatser.

Ekenberg gläds också att det lossnade direkt på hemmaplan - annars är det lätt att det kan knyta sig när man spelar framför släkt och vänner.
- Det är skönt att vi kan visa att vi är starka hemma och att vi kan göra Strandvallen till vår borg.

Nu efter två raka matcher utan förlust och bra spel, då kan ni väl inte förlora mot Örebro i nästa omgång?

- Ha ha. Säg inte det. Örebro är ett mycket bra lag och som dessutom spelar på konstgräs, som vi inte är vana vid att spela på. Det blir en väldigt tuff match för oss.

Publicerad 2010-03-21 kl 19:15
Annons
Annons
Annons