Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ekong-flytt - då öppnar Dif för sommarförvärv

Djurgården uppges vilja sälja Prince Ekong. En eventuell försäljning är nu tänkt att bana väg för ett sommarförvärv.

- Han har en väldigt hög lön så det är klart att det frigör utrymme för nya spelare, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

Det är Sport-Expressen som i dag avslöjar att Djurgården vill sälja Prince Ekong. Nigerianen ingår inte längre i Difs framtidsplaner. Båda parter bekräftar i stort sett uppgifterna.
Men det ser lite överraskande inte ut att vara det uppenbart hårt ekonomiskt pressade läget, närmare 28 miljoner i minus för 2010 - som tvingar fram en försäljning.
Istället ser den största anledningen ut att vara att Djurgården hoppas få loss resurser för ett sommarförvärv genom att slippa Ekongs tunga månadslön på omkring 100 000 kronor.

- Det är mer det sportsliga än pengar det handlar om. Har vi yngre likvärdiga spelare som konkurrerar i en kombination med hans höga lön så är det ingen bra situation, säger Stefan Alvén som ser öppningar för ett nyförvärv i sommar om Ekong försvinner:

- Det är klart att det frigör utrymme för nya spelare. Det är ett tänkbart scenario med tanke på att det är en väldigt hög lön han har.

Och kanske blir nu lösningen att köpa ut Ekong från kontraktet?
Enligt vad FotbollDirekt.se erfar överväger Ekong att återvända till Nigeria där han har en fotbollsakademi han driver.

- Det vet jag ingenting om, det är något du får fråga Prince själv om.

Men trots att Djurgården nu vill bli fri i från Ekongs kontrakt så tänker inte Dif-ledningen göra Ekongs situation omöjlig och tvinga i väg honom.
Han har två år kvar på kontraktet och Stefan Alvén lovar att enbart sportsliga grunder kommer att styra om Ekong ändå bestämmer sig för att stanna.

- Ja, han kommer inte att hamna i någon frysbox. Han vet att det är det sportsliga som styr så han har fortfarande chans att få speltid.


 

Publicerad 2011-03-14 kl 13:07
Annons
Annons
Annons