Ekong räddade Gefle - med ett självmål

Gefle var på väg mot en blytung förlust mot Djurgården.
Men i matchens sista sekund räddade DIF:s Prince Ikpe Ekong kvällen med ett självmål. Poängen livsviktig för Gefle i bottenstriden.

Matchklockan stod på 92 minuter - Djurgården i 2-1-ledning såg ut att ha full kontroll på händelserna.
Då hände det osannolika.
Prince Ikpe Ekong skulle nicka hem en till synes enkel boll till målvakten Pa Dembo Touray. Kommunikationen var dock obefintlig. Touray var på väg ut och kunde bara titta på när bollen rullade in i öppet mål.

- Ett slumpmål. Vi fick den till skänks, det är bara att tacka och ta emot, säger Gefles lagkapten Daniel Bernhardsson till FotbollDirekt.se.

Poängen livsviktig för Gefle som nu klättrar upp på kvalplats, visserligen på samma poäng som Åtvidaberg men med bättre målskillnad. Åtvid har dock en match mindre spelad.

I sista omgången väntar IFK Göteborg på Gamla Ullevi för Gefles del.

- Det är ett lag som vi har haft svårt för på bortaplan. Så jag tycker det är hög tid att tvåla till dem ordentligt. Det måste vi göra, säger Bernhardsson.

Mot Djurgården fick Gefle en mardrömsstart.
I den 7:e minuten drog Christer Youssef till med vänstern, bollen till höger om Mattias Hugosson och bortaledning.

Gefle nära att replikera knappa tio minuter senare, men Jakob Orlovs nick gick i stolpen och ut. Bernhardsson med nästa chans, skottet precis utanför Tourays vänstra stolpe.

Spelkvalitén stundtals bedrövlig.
Att Gefle var i större poängbehov än Djurgården märktes tydligt - desperationen påtaglig, i andra halvlek kom också utdelningen.

Orlov fick på en kanonträff i den 54:e minuten, skottet otagbart och kvitterat.
Målet välbehövlig tändvätska för hemmalaget som ökade takten - men bollen ville inte in.

Sebastian Senatore sköt i kryssribban och Mikael Dahlbergs nick rensades bort på mållinjen.

Istället kontrade DIF - Daniel Sjölund med en djupledsboll till Kennedy Igboananike som iskallt lyfte in 2-1 över en utrusande Hugosson.
Ridå Gefle, trodde alla. Förutom Prince Ikpe Ekong.

- Känslan efter matchen är väl både och. Det är starkt att vi lyckas komma tillbaka två gånger från underläge, det får vi vara nöjda med, säger Daniel Bernhardsson.

- Men vi gick för att vinna och det lyckades vi inte med.