Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ekonomisk kris även i Gais

Häromveckan rapporterades det om att Örgryte är nära konkurs. Nu meddelar också ett annat Göteborgslag, Gais, att ekonomin inte är den bästa men inte lika illa som hos stadskollegan.

- Vi är långt ifrån Öis situation, säger klubbdirektören Sebastian Arby till sportsday.se.

Men faktum är att Gais har valt att säga upp informationschefen Tony Balogh för att minska sina utgifter och minska personalkostnaderna så mycket det bara går.
- Vi måste gasa och bromsa samtidigt, säger Arby.

På säljsidan har klubben en person ideellt anställd för att nå ut till sponsorerna och äska mer pengar. Det är det enda som Gais har råd med.
Och åtstramningarna gör att Gais hoppas ha stoppat fallet i tid och att klubben ändå kan uppvisa positivt resultat när året är slut.
- Vi är inte riktigt klara med året. Vi hoppas fortfarande på ett litet plus, säger Arby.

Trots att klubben sålt Wanderson och Pär Ericsson för totalt 22 miljoner kronor på två säsonger brottas klubben med ekonomin. Arby förklarar varför.
- Vi lider av långa avskrivningar på spelarköp, spelare med långa kontrakt. När vi är av med dem ser det bättre ut.

Han menar också att Gais borde vara ett populärt lag att sponsra och att det därför borde vara en tämligen lätt uppgift att få ut mer pengar från det hållet.
- Vi syns mycket i media. Mer än vad en landsortsförening gör. Det borde sponsorerna uppskatta. De borde gilla att synas med vårt varumärke.

Publicerad 2010-11-16 kl 11:02
Annons
Annons
Annons