Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ekonomisk rekordförlust för Kalmar

Malmö, Djurgården, AIK och Halmstad sedan tidigare. Nu visar även Kalmar en blödande ekonomi.

- Publikbortfall, sämre sportsliga resultat och ett par mindre lyckade värvningar är orsaken, säger Kalmars klubbchef Svante Samuelsson till Barometern.

Kalmar rustar för publikfest på nya Guldfågeln Arena. I går såldes nästan samtliga biljetter till premiärmatchen slut på några timmar.
Men samtidigt kommer mörka siffror från föregående år. Kalmar gör ett historiskt dåligt resultat. Minus 8,9 miljoner är det sämsta resultatet för KFF någonsin.

- Vi tappade två miljoner på publiken mycket tack vare den tidiga starten på allsvenskan. Den dåliga sportsliga starten för vår del på serien bidrog också att minska intresset, säger Svante Samuelsson.

Kalmar stod också för två av fjolårets största floppvärvningar. Jael Ferreira vantrivdes och skickades hem, medan Yannick Bapupa blev dömd till två års fängelse för våldtäkt.
Värvningarna var inte bara ett sportsligt fiasko.

- Det är klart att vi också gjorde ekonomisk förlust på affärerna med Yannick och Jael, konstaterar Samuelsson.

Trots de dystra siffrorna är det glada miner i Kalmar-lägret. Med en ny arena hoppas KFF vända trenden redan kommande säsong.

- Marknadsmässigt känner vi att det är vind i seglen. Vi budgeterar med 22 miljoner i sponsorintäkter mot 14 miljoner förra året, avslutar Samuelsson.

För 2011 budgeterar Kalmar även med ett publiksnitt på 7 000 personer och en allsvensk femteplats.

Publicerad 2011-03-16 kl 19:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons