Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ekstrand har klarat läkarundersöknigen med Udinese: "Det är hundra procent klart"

Nu är det klart. Ekstrand har fixat läkarundersökningen och Udinese och Helsingborg är överens.
- Vi räknar med att det är hundra procent klart, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

Övergången har i stort sett varit klar i flera dagar nu. Redan i veckan var klubbarna så pass nära varandra att Helsingborg lät Joel Ekstrand åka ner till Italien för att göra läkarundersökning med Udinese. Den klarade han av igår och nu ska han snart kunna vara igång och träna med sin nya klubb, menar HIF:s sportchef Jesper Jansson.

- Vi hoppas att han kan komma igång senast på måndag. Han har varit nere nu och har gjort läkarundersökningen. Och det var inga problem med det, han gjorde den i onsdag och blev väl klar med den igår.

Är allting helt klart nu?
- Vi räknar med att det är hundra procent klart. Vi är överens om allting i stora drag. Det är så långt gånget att det bara är påskrifter som ska dit.
- Det är bara sista petitesserna som saknas. Det är några små detaljer. Vi är väldigt måna att allt ska vara korrekt i kontraktet med betalningar, om hur och när och var. Det kanske är överdrivet men vi vill att det ska bli juridiskt riktigt och att pengarna ska komma in i tid.

Delbetalningarna?
- Ja, det är det och sedan är det här med vidareförsäljningsprocent och bonusar och sånt.

Övergången är värd 1.6 miljoner euro, knappt 15 miljoner kronor. Värdefulla pengar för HIF, men när fotbollskanalen.se pratar med Jesper Jansson vill han helst hylla sin forne mittback.

- Han är värd chansen och det är kul att han får möjligheten. Han har varit oerhört bra som spelare och person, helt suverän.

Publicerad 2011-01-14 kl 18:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons