Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

El Kabir: "Allt är upp till mig nu"

En av vinterns mest omsusade spelare - men Mostapha El Kabir blev kvar i Mjällby. Stjärnan känner sig ändå säker på att lämna klubben i sommarfönstret.

- Nu har jag mitt holländska pass klart, nu är allt bara upp till mig. Spelar jag tillräckligt bra går jag utomlands i sommar, säger Mostapha El Kabir till FotbollDirekt.se.

I vintras var Mostapha El Kabir allsvenskans kanske mest omskrivna spelare. Rykten om spanska och italienska klubbar ven kring Mjällby, som ska ha nobbat flera bud. Men El Kabir säger att det inte påverkade honom alls.

- Jag har ju självklart följt med i alla turer via min agent. Men jag har varit inställd på att jag blir kvar här.

Efter transferfönstret stängde har flera saker hänt: El Kabir har fått holländskt pass och blir som EU-spelare mer lättsåld. Dessutom förlängde han sitt kontrakt med Mjällby. Hur länge har det varit olika bud om. Men holländaren står fast vid att kontraktet bara förlängdes med ett halvår, fram till januari 2013.

- Vi har skrivit in några nya detaljer i det här kontraktet som inte fanns i det gamla. Det var saker som gynnade mig, jag tänker inte säga vilka. Men det var därför jag skrev på.

El Kabir hyser starka känslor för Mjällby, som hintat om en prislapp i storleksordningen 20 miljoner om de ska sälja 22-åringen. Något som aldrig varit något problem, enligt spelaren själv.

- Mjällby gav mig en andra chans som spelare, de har behandlat mig fantastiskt. En riktigt fin klubb, klart jag vill att de ska få betalt. Jag är medveten om prislappen de satt och den känns helt okej för mig.

Nu väntar den svåra andra-säsongen för El Kabir och stjärnan är just nu ryggskadad. Men han känner ingen oro för att bli en dagslända i allsvenskan och därmed riskera att glömmas bort av utländska klubbar.

- Jag är införstådd med att andra året ofta är tuffare. Men jag vill bara bevisa saker för mig själv, vad andra tycker spelar ingen roll.

- Kanske behövde intresserade klubbar se mig prestera i mer än ett år, men då får jag se till att göra det. Jag vill bara hela tiden bli en bättre spelare, då kommer allt det andra av sig själv.

Publicerad 2011-03-05 kl 21:47
Annons
Annons
Annons