POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

El Kabir tipsar Mjällby om sin kronprins: "Hans förbaskade skydlighet"

Moestafa El Kabir lämnar Mjällby i sommar - och han har redan lämnat sin avskedspresent.
- Det är väl hans förbaskade skyldighet att tipsa oss om ersättare, skrattar Mjällbys Thomas A. Borstam.

Moestafa El Kabir lämnar Mjällby och han gör det för serie A-klubben Cagliari. Holländaren blir Blekingeklubbens största någonsin, kring 15 miljoner kronor, och nu ska hans ersättare hittas - med hjälp av El Kabir själv som ser sin kronprins framför sig.

- Ja, han har tipsat oss. Jag har fått namn från honom som känns spännande, säger Mjällbys sportchef Thomas A. Borstam till FotbollDirekt.se.

- Men det är väl hans förbaskade skyldighet att tipsa oss om ersättare, fortsätter Borstam och skrattar. Vi gav honom chansen och nu får han ge tillbaka.

Hur många namn har ni genast tittat närmare på - vad har ni för förstaalternativ?
- I dagsläget koncentrerar vi oss på ett par namn. Det är efter tips från dels Moestafa men också från mina egna holländska kontakter.

Men trots att Mjällby nu blir av med sin bäste spelare - och en av hela allsvenskans bästa - bekymras inte sportchefen över så svårt det borde bli att på beställning hitta en sådan klasspelare igen.

- Det är klart att en jättetuff utmaning väntar oss. Men, nej, vi har jobbat med det här sedan flera månader tillbaka och vi vet ju att vi är duktiga på att scouta spelare.

Spelartypen behöver emellertid inte vara en exakt kopia av den holländske stjärnan. Mjällby aktar sig för att stirra sig blinda på El Kabir - någon kopia gör sig sportchefen ingen illusion om.

- Nej, det är farligt att tänka så. Det kommer ju aldrig på beställning. Klart att det ska vara en snabb spelare som hotar i djupled men att hitta någon som ser ut och uppträder exakt som Moestafa - det räknar vi inte med.

Hur ser den närmaste tiden nu ut för er?
- Jag kommer inom kort åka i väg att titta på namnen som är mest aktuella, namn som vi sedan kommer att bjuda in för provspel, om vi känner att det behövs.

Moestafa El Kabir gör sin sista match med Mjällby i juli månad innan hans övergång till Cagliari börjar gälla.

Publicerad 2011-04-13 kl 11:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå