Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

El Kabirs Italien-dröm hänger på medborgarskapet: Håller tummarna

Moestafa El Kabir behöver europeiskt medborgarskap för att hans drömflytt till Serie A och Brescia ska gå igenom. Beslut kommer den 22 januari.
- Vi håller tummarna för ett bra beslut, säger agenten Lamine Toure.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se vill Mjällbys Moestafa El Kabir helst av allt flytta till Italien. En av klubbarna som visat stort intresse är Brescia men allt hänger på El Kabirs pass. I nuläget är anfallaren endast marockansk medborgare och i Italiens finns begränsningar för värvningar av spelare som inte är EU-medborgare. El Kabir har ansökt om ett holländskt medborgarskap, men beslut dröjer till den 22 januari – bara en vecka innan transferfönstret stänger.
Agenten Lamine Toure vill inte kommentera någon specifik klubb men medger att beslutet om holländskt medborgarskap kan väga väldigt tungt.
- Det gör ju stor skillnad. Det är ett beslut som kommer då och vi håller tummarna för att det är ett bra beslut och att alla papper hinner gå igenom, säger han till fotbollskanalen.se

Extra viktigt i Italien?
- Precis och vi pushar stenhårt för att passet ska komma. Men kommer det inte så finns det mat på bordet ändå, så att säga.

Har ni andra alternativ?
- Ja, man måste tänka på att nummer ett så är han kontrakterad redan, nummer två så är svenska transferfönstret öppet till sista mars.

Det kan alltså bli Sverige också?
- Man vet aldrig.

Skillnaden mellan att vara EU-medborgare eller inte är enorm när det gäller att hitta ny klubb i Europa, och även när det gäller hur mycket klubbarna är villiga att betala. Toure och El Kabir planerar därför att avvakta med sina beslut tills de vet om han får sitt medborgarskap eller inte.
- Vi håller dialoger öppna och sedan får vi se den 22:a, säger Toure.

Publicerad 2011-01-07 kl 19:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons