Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Eländigt för Djurgården igen: "Panikspel"

Klang- och jubelfest för bara några dagar sedan på Grimsta IP. På torsdagen var Djurgården tillbaka på ruta ett. Matchen mot Halmstads BK slutade 0-2.

- Vi gör inte en tillräckligt bra match, i det här läget måste vi vara modigare, våga ha bollen, säger Djurgårdens Mikael Dahlberg.
Halmstad tog chansen och lämnade trion Örgryte, Hammarby och Djurgården kvar längst ner i tabellen. Det mesta tyder nu på att det blir de tre lagen som får kriga om att behålla sin allsvensk existens. DIF såg inte ut som ett lag för Sveriges högsta serie mot Halmstad. Visserligen startade hemmalaget okej, men som så många gånger förut så mattades Blåränderna efter en halvtimme. Inom loppet av tre minuter i andra halvlek avgjordes matchen när Marcus Olsson tryckte in både 1-0 och 2-0. Djurgården kom aldrig nära en poäng.
- Halmstad gör 1-0 och vi klarar inte av att resa oss efter det. Vi har ingen struktur eller ordning efter det, säger tränaren Andrée Jeglertz.
- Det är mycket kvar av matchen och är ingen panik. Ändå blir det ett panikspel.
Mikael Dahlberg var Djurgårdens enda vapen mot Halmstad, men den store anfallaren var alldeles för ensam.

Dahlberg var kritisk till insatsen.

- Vi vågar inte ta in bollen, vi skarvar iväg den mer på chans. Man försöker inte nicka ner den till en egen spelare.

Det blir lite stressigt, analyserar han.
Hur kan det var sådan skillnad från BP-matchen? - Jag kan inte säga varför det blir så här. Halmstad låser våra backar ganska högt och därför sätter vi ganska mycket långa bollar. Vi är inte tillräckligt bra i positionerna på mittfältet och vinner inte andrabollarna. När vi väl har bollen så måste vi vara modigare, inte spela så mycket på chans som vi gör.
Vad säger ni till varandra i laget? - Nu vädrar vi vår besvikelse. Sedan måste vi se fram emot AIK, det finns ingen tid att älta, svarar Dahlberg.
Publicerad 2009-09-24 kl 22:57
Annons
Annons
Annons